Alice Cooper

Pst, det var faktisk In Flames!

-

Anmeldelse af: In Flames. Spillestedet Stengade, Kbh. 09. juni 2022.

Det var en mindre hemmelighed for de indforståede, at melodøds-legenderne spillede på det lille spillested Stengade i København, men for os, der havde regnet den ud, fik en uforglemmelig oplevelse – men måske var rammerne også for små.

 

Foto: Tommy Skøtt

Jesterhead & The Swedish Soda Group skulle optræde på Spillestedet Stengade, og det var i samarbejde med Copenhell. Jeg havde aldrig hørt om dette band, og det var sparsomt med informationerne angående arrangementet.

Men der var noget ved deres logo, der antændte en lille glød i pæren på mig, og efter en kort research var kaninen da også trukket op ad hatten: Det VAR In Flames i forklædning. De har åbenbart for vane at holde sådan et show, hvor de trækker dybt ned i diskografien og laver et enkelt show på et lille spillested uden opvarmning.

Det var åbenbart også gået de fleste danskere med videre over hovedet, for det var først på dagen, at koncerten blev udsolgt, så man tør godt antyde, at det var kendere, der var dukket op til denne koncert.

Scenen skulle udnyttes til hver en kvadratcentimeter, når man har med et stadionband at gøre, hvor der her ikke var blevet plads til et bagtæppe.
Da bandet gik en anelse for sent på scenen, så udbrød der et jubelbrøl fra den relativt tætpakkede sal, og man kunne hele koncerten mærke en fornemmelse af, at In Flames havde inviteret nogle nogle venner med i øveren for at se med opvarme til de kommende koncerter.

Selvsagt var der kort afstand mellem band og publikum, og en kæk bemærkning fra en publikummer kunne afstedkomme en ligeså kæk kommentar fra forsanger, Anders.

Sætlisten var også en gulgrubbe af alt fra de velkendte hits som “Cloud Connected”, “Pinball Map” og “Only for the Weak”, men der blev også plads til at besøge deres første skive med en sang som “Behind Space”.

Bandet kunne deres kram, men nu kom det så også til syne, at man havde at gøre med et band, der er vant til store armbevægelse, at selvom de havde skalleret deres sceneshow ned, så var lyden alt for tætpakket i det lille lokale.

Der var simpelthen for mange nuancer, der gik tabt i oplevelsen, om det var vokallinjer eller en guitarsolo.

Men intet af dette kunne fratage den særlige oplevelse, som det var at opleve selveste In Flames på sådan et lille spillested i Danmark. Det kommer næppe til at ske igen i en dansk sammenhæng.

Gennemblødt af sved forlod jeg glad og tilfreds det lille spillested, og at dømme ud fra smilene hos de andre koncertdeltagere så havde de også lige været vidne til en fabelagtig og enestående oplevelse – omend lyden ikke spillede perfekt.

Jesterhead & The Swedish Soda Group er det bedste In Flames-coverband!

 

Her er flere billeder fra aftenen af Tommy Skøtt:

 

ANTAL STJERNER

In Flames

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: In Flames. Spillestedet Stengade, Kbh. 09. juni 2022. Det var en mindre hemmelighed for de indforståede, at melodøds-legenderne spillede på det lille spillested Stengade i København, men for os, der havde regnet den ud, fik en uforglemmelig oplevelse - men måske var rammerne...Pst, det var faktisk In Flames!