Alice Cooper

Rising Festival – 01. juni 2018


  • The House


  • De Underjordiske

4.3

Anmeldelse af: Rising Festival, Nexø, Bornholm. 01. juni 2018

 

Fredag den 1. Juni var der dåb på Bornholm, nærmere bestemt på Galleri Benmel på Nexø Havn, hvor den nye Rising Festival slog dørene op for første gang…

 

Først skal vi lige have slået fast, hvad Rising festival e Det er en lille todages-festival, hvor det handler om det lokale vækstlag med lidt ekstra krydderi i form af bands fra det øvrige land med bornholmsk islæt, samt en garnering af nyere unge danske navne.

Men hvorfor så lige i Nexø? Jo, hvis man spørger folkene bag, så sker det meste jo som bekendt i Rønne, og derfor havde de valgt et andet sted ved at skabe et meget fint lille område nede på havnen i Nexø. Her kunne man nyde lidt mad, kaffe, øl og en blandet gang musik, som omhandlede alt fra singer/song-writer over syrerock til elektronisk halløj med DJs.

Der var ikke meget musik på plakaten efter min smag, men til en billetpris på kun 50 kr for de to dage og med De Underjordiske på plakaten fredag aften, så måtte jeg afsted.

 

The House
To bands på programmet fredag aften, som jeg gerne vil sige et par bevingede ord om.
Det er første band er
The House som lige har smidt deres tredje album, Friendly Fire, på gaden. Med solbriller og attitude indtog de scenen og leverede et stilfuld og elegant show for den del af publikum, som valgte at trodse det fremragende aften vejr og rykke ind i hallen for at lytte til en god gang Electro-Rock.
Som band kan det godt være svært at konkurrere med aftensolen og den åbne dør ud til den lille hyggeplads med boder og bænke, da man sagtens kunne høre musikken, selvom man sad ude. Det gjorde, at den forholdsvis store hal fik det til at virke meget tomt, hvilket er lidt synd for både band og de publikummer, der forsøgte at skabe en god stemning indendørs.

Trods for meget plads eller for lidt folk, så kan man ikke beskylde The House for ikke at levere en god koncert, så er du til electro-rock og ser The House på plakaten et eller andet sted, så er hermed en opfordring til at tage ind og give dem et lyt.

The House – Friendly Fire: 

(Artiklen fortsætter efter videoen)

 

 

De Underjordiske
Jeg havde hørt en del om De Underjordiske på forhånd, så dem havde jeg set frem til at opleve for første gang og så endda på Bornholm!

I pausen mellem The House og De underjordiske sad min kammerat og jeg og snakkede lidt på bænkene udenfor hallen og fik lige hilst lidt på et par unge hippieagtige gutter, som vi prøvede at pådutte en anden festival (Raise Your Horns) på Bornholm til september.
Det viste sig så sjovt nok, at det var et par af dem fra
De Underjordiske, som liiiige skulle spille en koncert. De (s)gæve nordjyder havde taget turen til Bornholm inden turen til Roskilde Festivalen.

Vi fik en super omgang syret svamperock med en vokal som er Eik Skaløe værdig, samt et medlevende band, som fik sat gang i folket foran scenen, hvor flere dansede deres stenerdans (sikkert sammen med lyserøde elefanter), mens de nød musikken.
Stadig føles Galeri Benmel dog forholdsvis tom, selvom størstedelen af publikum nu var at finde indendørs, men et sted mellem 100- 150 personer fylder ikke meget i en lagerhal med plads til 5-600. Dette skal dog ikke tage noget fra
De Underjordiske og deres tilgang til koncerten. Der var knald på, det var medlevende, syret og sad lige i skabet og foran scenen var lyden ganske god.

De Underjordiske – Trold: 

(Artiklen fortsætter efter videoen)


Desværre magtede min krop ikke at tage dag to med, hvor der ellers var mere rock på programmet med New Different og Støvsind, begge fra Bornholm, samt Black Seagull og Baby In Vain.

Det bliver spændende, hvad Rising Festival byder på næste år i Galeri Benmel på Nexø Havn.

Bornholm over & out!

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar
Indtast venligst dit navn her

Discover

Latest

Tilbage til virkeligheden (sådan da)

Anmeldelse af: De Grimmeste Aftener. I'll Be Damned + Deadnate. Grimhøjgaard, Brabrand. 03. juli 2020. Ill Be Damned og Deadnate leverede en glimrende tilbagevenden til...

Copenhell ’21: Syv skarpe skud!

Ligesom sidste band-annoncering fra Copenhell (11. juni '20) har Copenhell også denne gang genbestilt navne fra 2020-programmet og et enkelt ny.   Arkivfoto: Mark Stoumann Der er...

Carach Angren – Franckensteina Strataemontanus – anmeldelse

Anmeldelse af: Carach Angren - "Franckensteina Strataemontanus". 26. juni 2020 via Season of Mist. Det brutale hjørne giver dig en anmeldelse af en dyster satan! Vi...

Groove Metal med politik til dessert

Anmeldelse af: Lamb of God - "Lamb of God". 19. juni 2020. Nuclear Blast. Med deres selvbetitlede plade leverer amerikanske Lamb of God en festlig...

Velkommen til Junkyard Drive-in

Anmeldelse af: Junkyard Drive. Dyrskuepladsen, Roskilde. 13. juni 2020. Så skulle konceptet med en drive-in-koncert afprøves, og hvem bedre at gøre det sammen med end...