Alice Cooper

Spil den med DOOM

-

Anmeldelse af: Altar Of Oblivion – Burning Memories. Udgivet 16. juni 2023 via From The Vaults.

Vi gør os ikke så pokkers meget i Doom Metal herhjemme, når alt kommer til alt. Det er muligvis en fejl, da det er en genre, vi helt bestemt har styr på. Dette gælder også Altar Of Oblivion.

 

Gruppen kan spores helt tilbage til 2003, da de gik under navnet Summoning Sickness. De har rumsteret rundt i den danske undergrund i årevis med fede udgivelse inden for Epic Doom Metal, hvor særligt The Seven Spirits fra 2019 var en favorit hos mig.

De grupper herhjemme, der tager hånd om den langsomme under-genre, er en semikort liste. Der kan nævnes de gamle veteraner i Saturnus og nordvestdrengene i Katla samt Alkymist. Der er muligvis flere, men her er de største vist nævnt i mit bekendtskab.

Altar Of Oblivion tager en mere old school-tilgang til deres Doom. Heftigt inspireret af Candlemass fra Sverige. Det er Heavy Rocket og proppet med melodiske stykker samt en svævende episk vokal. 

De første to numre på den nye EP, Burning Memories, og “Through The Night” har en ørehængende kvalitet over sig uden at det bliver for let tilgængeligt. Det sætter også en helt særlig stemning an. 

Jeg får helt lyst til at tage en mørk kutte på og ofre til en ukendt dæmon i middelalderen. Produktionen har en sej tør lyd, der sætter rammen for dystre kirkegårde og forladte klostre. 

“Comic Chaos” er et lille interlude på 1 minut og 26 sekunder, før vi skal videre. En lidt unødvendig sag efter min mening.

Et nummer som “Manic Masquerade” overrasker med et vildt skrig af vandvid i starten af sangen og har en drømmende stemning over sig samt et svingende groove i de instrumentale stykker. En lækker solo slipper vi heller ikke for, ja tak. Helt sikkert en favorit fra undertegnede på den her udgivelse. 

Der slukkes med den instrumentale, “Radiation”, der er et stemningsfuldt farvel for denne gang, men jeg havde nok foretrukket én sang til, hvis man havde lagt “Radiation” og “Cosmic Chaos” sammen.

Altar Of Oblivion leverer en Doom Metal-EP, der på mange måder egentlig ikke byder på meget friskt inden for genren, men som er så velskrevet og dyster smuk sine steder, at jeg forventer at se dem på følgende festivaler i fremtiden: Viborg Metal Festival, Copenhell, Næstved Metalfest og Copenhagen Metal Fest for at nævne et par stykker.  

Burning Memories fra et veteranband som Altar Of Oblivion fortjener anerkendelse på flere scener. Herhjemme vil den ihvertfald blive sat på repeat.

Gabriel Leikersfeldt Rasmussen
Gabriel Leikersfeldt Rasmussen
Forsanger i Anthropoid Idol, spiller med DJ Navlebrødrene på Zeppelin Rock Bar + dedikeret Metal A Day skribent

ANTAL STJERNER

Alta Of Oblivion - Burning Memories

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Altar Of Oblivion - Burning Memories. Udgivet 16. juni 2023 via From The Vaults. Vi gør os ikke så pokkers meget i Doom Metal herhjemme, når alt kommer til alt. Det er muligvis en fejl, da det er en genre, vi helt bestemt...Spil den med DOOM