Alice Cooper

Stoner-sludge-debut med thrash-tempo

Anmeldelse af: GoatHawkBuffalo – Come To Temple. Udgivet 08. november 2019. Selvudgivet.

 

Denne københavns-baseret gruppe på fem medlemmer blev dannet i 2014, havde en EP klar i 2017 og er nu klar med debutpladen, du skal høre.
Dusty stoner og bluesy sludge er genren dog med imponerende mange effekter bl.a. thrash-tempo; en mikrofon, stoppet i en tom Jack Daniels flaske og ikke før afprøvet: et guitarsignal igennem en agurk… Okay, tænker man, og trækker let på smilebåndet, hvordan lyder så det?

Jo, nu skal du høre!
Frontmand, Johan Brandt, sørger for et ordenligt skud growl/scream i sammensværgelse med en dyb guitar og en tydelig bas.
Yderligere hjælper et hurtigt trommespil til lige at sætte dagsordenen, som er rytme og masser af fart.
Man skal lidt forstille sig rockabilly-stilen blandet med growl og høj fart.
Imponerende tempo og fed rytme, der virkeligt giver en fornærmelse af bevægelse. Vi skal bevæge os og hastigt deltage i musikken.

Da pladen er optaget live i studio, får man en koncert lignende oplevelse, især når man undervejs kan høre i enkelte numre lidt snakken og planlægning.
Nummeret “The Ridge”, som starter ganske stille og akustisk, gentager rockabilly/blues-følelsen, indtil helvede bryder løs, og du bliver skreget tilbage i stolen for så at kaste dig selv rundt i lokalet, det øjeblik et højt udbrud smadrer igennem din øregang i flere sekunder. For så at gå tilbage og stille slutte af, så du næsten sidder forvirret tilbage i en ekstase fra det pludselige udbrud.
Straks efter føres vi videre ud i det rå og dybe musikunivers, GoatHawkBuffalo har smedet sammen til os. En ting er da helt sikkert, sidder man stille til denne skive… så er der noget galt.

GoatHawkBuffalo har med deres første album allerede imponeret og vist, at de har styr på, at to numre ikke skal lyde ens.
Hvert nummer har sin egen stil, dog udvundet af bandets definerende lyd. Fra de helt stille numre til fuld thrash og growl; akustisk blues til dansende tempo i den klassiske rockstil. Denne blanding giver et album, der er meget alsidigt og som kan høres samt nydes af langt de fleste unge som gamle.

Disse gutter skal ikke undervurderes, og de vil næsten med garanti vise landets scener, at de kan noget unikt allerede fra første plade.
Det vil forhåbentligt fortsætte på videre udgivelser fra gruppen, som helt klart skal vise os, hvorfor de ikke er som alle andre.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar
Indtast venligst dit navn her

REVIEW OVERVIEW

GoatHawkBuffalo - Come To Temple

Discover

Latest

Tygers taber terræn

Anmeldelse af: Tygers Of Pan Tang - Ambush (reissue). Release 18. september 2020 via Mighty Music/Target Group.   Britiske Tygers Of Pan Tang er særdeles aktive...

Lidt fra hver ende af spektret

Anmeldelse af: Raise Your Horns 2020. Musikhuzet, Rønne. 11. - 12. september. Del 2 af 2. Hvor førstedagen af årets udgave af Raise Your Horns-festivalen...

Det skete – rent faktisk – i de dage!

Anmeldelse af: Raise Your Horns 2020. Musikhuzet, Rønne. 11. - 12. september 2020. Del 1 af 2. Det er næsten ikke til at tro, men...

Chill Anselmo

Anmeldelse af: En Minor - When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out. 04. september 2020 via Season of Mist. Der skrues op...

Fotoreportage: Artilley + Manticora

Fotoreportage fra: Artillery + Manticora. Amager Bio, Kbh. 04. september 2020. Hvordan ser metalkoncerter ud anno efteråret 2020 i denne tid? Det kan du få...