Alice Cooper

Svært fordøjeligt…

-

  • LIGÆDER - Fordøjet Levende
1.5

Anmeldelse af: LIGÆDER – Fordøjet Levende, selvudgivet (Digitalt). 7. juli 2017.

Selvom jeg bor på Bornholm, så har den danske sommer indtil videre været en drøm langt væk i det fjerne, hvis man spørger størstedelen af befolkningen. Hvis jeg måtte bestemme temperaturer, så ville den danske sommer ligge på en omkring 20-22 grader med let skyet og en let lille brise, så man kan trække vejret, da det ville være letfordøjeligt for en ”kraftigt”-bygget mand som mig. Desværre har jeg ingen indflydelse på vejret, så jeg må tage til takke med at kunne sætte mig foran computeren, tænde min blæser, smide lidt metal i højtalerne og skrive endnu en anmeldelse.

I København render der en LIGÆDER rundt i undergrunden, som begår old school death metal, og der er med gru, at jeg skriver denne anmeldelse af deres EP, Fordøjet Levende, som indtil videre er udgivet digitalt, men der kommer et strengt begrænset oplag bånd gennem Angry Music Records på et senere tidspunkt i 2017.

Så sent som i går skrev jeg en anmeldelse af Deadflesh – Sic Semper Tyrannis, hvor mine hørebøffer var som en tidsmaskine. I dag ville jeg ønske, at de fungerede som en osteklokke og holdt alle lyde ude af mit stakkels kranie, for hold nu op, lyden er sværtfordøjelig på Fordøjet Levende, så jeg ligefrem kun ønsker, at skiven var på bånd og ikke digitalt, da jeg ikke ville kunne høre den i mangel af en båndoptager.

Fordøjet Levende består af fem numre, hvoraf åbningsnummeret ,” Ligæder del 1 ”, er instrumentalt. Vokalen, der består af growl, foregår på dansk og teksterne passer ganske godt til navnet LIGÆDER, da det gennemgående omdrejningspunkt er død og ønsket om død i forskellige afskygninger. Musikken er ganske som lovet old school death metal, men generelt føler jeg den 17 minutters EP meget kedelig med undtagelse af nummeret ” Druknedøden ”, som bringer en ganske fin stemning, hvor man godt kan høre, at det er death metal fra den spæde ungdom, som Death lavede det på Scream Bloody Gore og Leprosy.

Ligæder består af fire mand, S. Ligæder, T. Moderkagemaddike, M. Snitsår & R. Galgesved, som kun kan efterlade os gættende på, hvem de er, men de har fået hjælp til indspilningen af Rasmus Furbo fra Afmagt og LLNN, der har lagt leadguitar på to numre. Fred Hunter fra City Keys spiller leadguitar på ” Druknedøden ” og Mikkel Furbo ex-Stream City, har smidt lidt ekstra perkussion på enkelte numre. Det hele er optaget, mixet og mastered i Angry Music Studios af Tobias Tønder i 2017.

Tilbage til sommeren på Bornholm og min lille blæser, som jeg vil skrue op for fuld blæs i håb om, at den kan vække mig igen af den dvale, jeg er blevet sendt i efter at være blevet ædt, forpint og Fordøjet Levende af LIGÆDER.

Hvis jeg ikke hadede sand og strand, så var jeg sgu hoppet i bølgen blå for at blive frisk igen….

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier