Alice Cooper

Swartzheim svinger selv slagterkniven

-

Anmeldelse af: Swartzheim – Sympathy (EP). Udgivelse d. 13. oktober 2023 via Lommebajer Records.

Sympati for død og ødelæggelse – hurra?

 

Tidligere på året vandt Swartzheim den danske udgave af Wacken Metal Battle. Som præmie skulle de have spillet på Wacken Open Air 2023 i Metal Battle, men deres koncert blev aflyst pga. regn. Heldigvis er de blevet booket til at spille igen næste år, men til en almindelig koncert.

Swartzheim består af seks unge mænd fra Jylland: Jeppe Halse Fugleberg på vokal, Joe Thinggaard Timmins på guitar, Ebbe Hyldahl Rask på bas, Sebastian Vestergaard på trommer, Niels Napalm Kasule på guitar og Jonas Salomonsen på guitar. 

Nummeret “Project 5” er det mest interessante nummer, der er kryptisk, selv i thrash. “Artillery” og “Execute” er mere klassiske thrash-tracks. På “Execute” har man næsten lysten til at hente og føre kniven, når Fuglebjerg skråler: “Freedom’s just not worth it / Execute me / Now”.

På nummeret “Artillery” gæster Christian Andrés Almanza, forsangeren og bassisten i Persecutor, og på titelnummeret, “Sympathy”, besøger Polle Radtleff, forsangeren og guitaristen i Demolizer, seksteten. Alle otte gør det godt, men ikke “uforglemmeligt” – jeg lægger ikke mærke til, at der er to gæster med på numrene.

Deres bandnavn stammer fra Swartalfheim, som er en af de ni riger i nordisk mytologi: Svartalfheim, Jotunheim, Niflheim, Muspelheim, Vanaheim, Alfheim, Helheim, Asgård og Midgård. De kan bedst sammenlignes med finske Lost Society, fordi de begge er thrashede. De har også begge samme hævntørst, vrede og vitalitet. Man kan næsten kalde dem “Lost Swartzheim”.

Der er både referencer til Megadeth og mere punkede Sods/Sort Sol. Swartzheim har potentiale til at blive rigtig store både nationalt og internationalt. Der mangler måske bare noget ekstraordinært og unikt, som man bedre kan huske dem på end “bare” “tonser tunge toner”. Men de stadig unge, så de skal nok finde deres univers og stil, som de fleste bands er minimum to albums om at finde. Udmærket, Swartzheim – 3 stjerner!

 

Sympathy trackliste: 

  1. Execute
  2. Sympathy
  3. Project 5
  4. Artillery

 

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Swartzheim - Sympathy (EP)

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Swartzheim - Sympathy (EP). Udgivelse d. 13. oktober 2023 via Lommebajer Records. Sympati for død og ødelæggelse - hurra?   Tidligere på året vandt Swartzheim den danske udgave af Wacken Metal Battle. Som præmie skulle de have spillet på Wacken Open Air 2023 i Metal...Swartzheim svinger selv slagterkniven