Alice Cooper

Tung melankolsk sejr

-

  • Crowbar
4.5

Anmeldelse af: Crowbar, Headbanger Stage, Wacken Open Air, 2/8-17

Crowbar blev den første koncert for mit vedkommende på dette års Wacken Open Air og sikke en start, de fik leveret! Der blev serveret en solid omgang tung sludge i absolut verdensklasse!

(OBS: Billedet er fra en tidligere koncert med Crowbar, dækket af Metal A Day)

Dette var absolut ikke mit første møde med det New Orleans-baserede Crowbar, og det bliver bestemt heller ikke det sidste. Crowbar leverede (hvilket de egentlig samtlige gange, jeg har oplevet dem har gjort) en medrivende og ekstremt tung koncert med et nærvær, som få bands af deres kaliber formår at have. Meget af dette kan tilskrives masterminded bag bandet, Kirk Windstein, som i allerhøjeste grad er en sangskriver uden lige, men i mindst ligeså høj grad er et behageligt menneske og solid performer.

Publikum blev hurtigt revet ind i det tunge og melankolske univers, som er og tidligere har været, inde i Kirk Windsteins hoved. Det var smukt, tungt og ærligt. Bandet spillede til UG med en sætliste som, om end den var totalt blottet for overraskelser, i den grad var solid. Det er velsagtens også sådan festivalkoncerter fungerer? Når man kun får 45 minutter på en større festival, handler det absolut om at præsentere folket, der møder op, for lige præcis den bunke sange, som vil tryllebinde dem og derved formå at få dem til at komme igen til flere koncerter. Det lykkedes ganske godt for Crowbar, og jeg tror i den grad, at de vandt sig nogle nye fans med deres koncert på Wacken Open Air.

Lyden var glimrende og yderst dynamisk inde på Headbanger Stage, hvilket i den grad klædte musikken. Det eneste problem, der til tider opstod, var, at vokalen kunne være lidt svær at høre. Heldigvis viste dette sig kun sporadisk og gik ikke synderligt udover koncerten. Bandet spillede stramt og fik i den grad det meste ud af scenen. Crowbar er ikke det mest bevægende band i verden, ment på den måde, at de bevæger sig totalt voldsomt rundt på scenen. Det er dog ikke en last for dem, da intensiteten i den grad kommer til syne i det musikalske, samt at de i høj grad stadig når langt udover scenekanten. Efter 45 minutter intens melankoli tilsat tunge rytmer, forlod den lille mand med det store skæg og hans band scenen til stor jubel og klapsalver. Crowbar gav en god første oplevelse på Wacken Open Air.

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier