Alice Cooper

Tung metal og svævende prog

-

Anmeldelse af: Monuments, m.fl. Pumpehuset, Kbh. 16. februar 2020.

Vi sendte et bundt DjentleMen i byen, bestående af Rasmus Filrup, Daniel Jonasson, og fotograf Anders Mikkelsen.

 

Foto: Anders Groos Mikkelsen

 

I Built The Sky

Som aftenens første band trådte australske I Built The Sky på scenen med deres instrumentale, progressive rock/metal-musik foran et meget lille publikumsfremmøde. Dette var dog ikke bandets skyld, da arrangørerne bag eventet havde annonceret, at musikken ville starte kl 20:00. Alligevel stod I Built The Sky på scenen og begyndte deres set ca 19:30.

På trods af denne urimelige behandling og det resulterende dårlige fremmøde leverede I Built The Sky en fænomenal koncert, som virkelig cementerede deres ret til at bevæge sig uden for den australske metalscene.

Deres guitarist, Rohan Stevenson, som er hele bandet, når han er i studiet, performede som en ægte guitarhelt og var en sand gud at beskue, for dem som værdsætter denne stilart. Bassisten og trommeslagerens arbejdede gik op i en højere og enormt groovy enhed, der i store dele af koncerten osede af overskud og spilleglæde.

I Built The Sky leverede altså et flot og overskudsagtigt progshow med god lyd, selvom de spillede for et delvist tomt lokale.

4/5 stjerner for en teknisk og musikalsk masterclass på trods af en uheldig fejl fra arrangørens side.

 

 

Heart Of A Coward

Efter Built The Sky gik de tunge drenge fra Heart Of A Coward på scenen. Bandet, som består af to guitarister, en bassist, en trommeslager og en vokalist, var det sidste band på scenen inden hovednavnet, Monuments, skulle spille deres set. Heart Of A Coward tog med deres tunge og aggressive riffs publikum med ind i deres mørke univers. Kontrasten til I Built The Sky var forfriskende og bandets direkte og “in your face” tilgang til deathcore satte gang i publikummet.

Heart Of A Coward formåede at gøre præcis det, man forventer af et opvarmningsband. De havde under hele koncerten god kontakt til publikum, spillede med høj energi og løftede stemningen i Pumpehuset. De leverede altså en solid liveperformance, som de på bedste vis afsluttede med et massivt breakdown, der fik spillestedet til at ryste.

4/5 stjerner for en solid deathcore-performance.

 

Monuments

Efter performances på højt plan fra I Built The Sky og Heart Of A Coward forventede publikum et bundsolid set fra hovednavnet Monuments. Ligesom Heart Of A Coward er bandet bestående to guitarister, en bassist, en trommeslager og en vokalist. Dog har bandet for nyligt haft to udskiftninger i deres lineup, og gensynet med den gamle trommeslager Mike Malyan samt tilføjelsen af den amerikanske vokalist, Andy Cizek, gjorde dette til en særlig koncert, hvor man ikke var sikker på, hvad man kunne forvente.

Denne usikkerhed fik Monuments dog elimineret med første nummer ved at spille klassikeren “Blue Sky Thinking”, der med sine tunge rytmiske passager samt atmosfæriske og melodiske omkvæd fik publikum hooked med det samme.

Trommeslageren, Mike Malyan, fik vist, hvorfor han var med i Monuments i første omgang, og Andy Cizek formåede at levere en live performance, hvor både vokalen og hans aktivitet på scenen var af minimum samme kvalitet, som den Monuments gamle vokalist Chris Baretto havde leveret ved tidligere shows.

Lyden var som ved de to andre opvarmningsbands rigtig god, hvilket Monuments udnyttede til fulde, da de spillede deres nye track, “Animus”, som er det første nummer, Andy Cizek har været med til at skrive. I dette nummer leverede Andy en eminent og overskudsagtig performance, og man kunne tydeligt fornemme, at nummeret var skrevet præcist til hans stemme.

Monuments afsluttede til sidst koncerten med det populære og hårdtslående track “I, The Creator”. Energien i publikummet var høj, og bandet leverede med Andy i front en flot afslutning på en koncert med et generelt højt niveau.

4,5/5 stjerner for en magtdemonstration, hvor man på ingen måde kunne fornemme, at bandet for nyligt har udskiftet to medlemmer.

 

Der er flere billeder fra koncerten af fotograf Anders Groos Mikkelsen her:

 

ANTAL STJERNER

I Built the Sky
Heart Of A Coward
Monuments

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Monuments, m.fl. Pumpehuset, Kbh. 16. februar 2020. Vi sendte et bundt DjentleMen i byen, bestående af Rasmus Filrup, Daniel Jonasson, og fotograf Anders Mikkelsen.   Foto: Anders Groos Mikkelsen   I Built The Sky Som aftenens første band trådte australske I Built The Sky på scenen med deres...Tung metal og svævende prog