Alice Cooper

Tysk magtdemonstration

-

Rammstein “In Amerika”, Universal

Dokumentaren Rammstein “In Amerika” giver et indblik i bandets lange karriere i USA, med op og nedture, og slutter på toppen når de er allerbedst med koncerten fra Madison Square Garden i 2010. Et sikkert køb for den ægte fan.

Da jeg åbnede boksen gik det hurtigt op for mig at der er 2 skiver. Den ene med koncerten fra Madison Square Garden 2010 og den anden med en dokumentar, om Rammsteins lange vej til succes, i guds eget land, Amerika. Det skal nævnes at jeg selv har kendt Rammstein i mange år, så derfor vælger jeg at starte med dokumentaren da den indeholder Rammstein materiale der ikke før er blevet vist.

Dokumentaren ”In Amerika” er 2 timers ren guf for den garvede Rammstein fan. Man får nemlig ikke nogen synderlig lang intro om personerne der er med i bandet, hvad deres position er osv. Hele konceptet med dokumentaren går ud på at vise hvordan/hvorfor et band som Rammstein, kan komme fra et Tyskland som dengang stadig var præget af at være opdelt og murens fald – for at skulle indtage et indelukket og bange USA, med deres tunge musik og tyske tekster. Så hvis ikke man kender bandet er dokumentaren tungt stof, måske en overspringshandling.

Som mange nok ved er Amerika et land af muligheder og slår man igennem der kan man alle steder i verden. Men på trods af at landet består af muligheder, har de også nogle snævre syn på mange forskellige ting som måske er over grænsen for mange amerikanere. Nogle ting som vi måske ser lidt større på, med europæiske øjne og da Rammstein absolut ikke er bange for at bryde grænser, eller tabubelagte emner, er det en stor gåde for mange, hvordan de alligevel har opnået den store succes som de har fået i Amerika, som også byder på mange op og nedture for Rammstein.

Det er en sammensætning af en masse gamle klip og små anekdoter fra bandet selv. Ikke mindst medvirker en bunke kendte gæstestjerner, der fortæller om deres personlige erfaringer og forhold til bandet og Rammsteins musik. Af gæstestjerner kan der lige nævnes Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), Iggy Pop, Marilyn Manson, Scott Ian (Anthrax) og Kiefer Sutherland m.fl.

Det er en visuel flot dokumentar der tager os med fra da Rammstein startede med at turnere USA i midt 90’erne og til showet i Madison Square Garden i 2010, som for i øvrigt var bandet første koncert i Amerika siden terrorangrebet i 2001.

Det eneste minus ved dokumentaren er at der til tider er en fortællerstemme på tysk som ikke er undertekstet på engelsk. Bandets medlemmer snakker også tysk, men de er til gengæld undertekstet og så er der alle gæstestjernerne der snakker engelsk og det kan være svært at finde ud af hvornår der bliver snakket engelsk eller tysk og hvornår det er undertekstet eller ej og det kan være forvirrende.

Udover det indeholder skiven 20 minutter “Making of Liebe ist für alle da”, som er optagelse fra selve perioden hvor Rammstein indspillede deres seneste album, hvor de forinden havde holdt 1 års pause fra hinanden.

Live fra Madison Square Garden 2010

Hvis man kender Rammstein og kender deres live optræden, ved man på forhånd at der ikke er sparet på noget, hverken på pyroteknik eller scenografi. Der er nemlig blevet tænkt på alt lige fra tøjet, til den metalliske mørke scene og flammekastere. Hvis man ikke kender Rammstein er det her man bliver enten forbløffet eller forarget.

Koncerten fra Madison Square Garden er ikke en undtagelse og dermed en tysk magtdemonstration! Se eller gense Rammstein når de er allerbedst og når du har set koncerten låner du den ud til dine venner/familie med ordene: ”Det her er grunden til at Rammstein er toppen af ligaen over bedste live bands i hele verden” og så kan man bare krydse sine små buttede fingre og håbe på at de snart kommer til landet igen. For lysten til at se Rammstein bliver ikke mindre efter dette, tværtimod.

Ikke desto mindre er den alle pengene værd for en ægte fan, da den byder på nyt og uset Rammstein materiale der ikke før har været vist. Da både dokumentar og koncert er guld værd, kan man ikke mangle denne udgivelse i sin samling.

(Rammstein “In Amerika” udkom d. 25 september og kan købes på enten DVD 199,95,- eller Blu-ray 219,95,- prisen kan variere fra musikbutik til nettet)

ANTAL STJERNER

Rammstein - In Amerika

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Rammstein “In Amerika”, Universal Dokumentaren Rammstein “In Amerika” giver et indblik i bandets lange karriere i USA, med op og nedture, og slutter på toppen når de er allerbedst med koncerten fra Madison Square Garden i 2010. Et sikkert køb for den ægte fan. Da jeg...Tysk magtdemonstration