Alice Cooper

Forbipasserede skud af oprørerne

-

Anmeldelse af: Justify Rebellion – “Drømmefanger”. Udgivet af Palindromfilm 2. april 2021. 

“Drømmefanger” er titlen på justify rebellions nye dokumentar – men kommer drømmen til udtryk foran et kamera?

 

Det danske band Justify Rebellion havde fredag aften den 02. april inviteret til premieren på deres nye dokumentarfilm, Drømmefanger på mediemastodonten Youtubes hjemmeside. Filmen var kun blevet vist én enkelt gang før i biografen Panorama lokaliseret i bandets hjemby, Slagelse. Jeg havde derfor takket pænt ja til at være klistret til min tv-skærm i fredags klokken 20:00 for at være med.
Justify Rebellion har i skrivende stund udgivet to plader. Deres første, Unleashing the Beast (2018) og efterfølgende The End Justify the Means (2020), så hvad er det, der gør, at bandet udgiver en dokumentar? – og har vi allerede brug for det?

”Drømmefanger” tager udgangspunkt i tiden efter den første plade, Unleashing the Beast. – Ja, mere præcist starter dokumentaren faktisk i december 2018. Her ser man bandet sidde rundt om et bord og diskutere pladekontrakt med bandets karismatiske manager, Søren Bengtsson (Ham kommer vi lidt nærmere ind på senere). Samtalen kører fint mellem manager og band. Problemet er dog, at man som seer ikke føler sig båret i retning af, hvad det her egentlig handler om.
Hvorfor er de der?
Hvad er det, der reelt set bliver snakket om?
Punkter; man selv gætter sig til, som scenen skrider frem. En følelse, jeg desværre sidder med i flere situationer gennem dokumentaren. 

Slutningen af 2018 virker som det perfekte sted at starte på dokumentaren, for 2019 skulle vise sig at blive et år, hvor Justify Rebellion skulle tage nogle seriøse skridt op ad stigen til succes. Flere koncerter – blandt andet som opvarmning for Metallica Jam i Amager Bio + indspilning og udgivelse af det nye album. Disse højdepunkter med flere bliver serveret for øjnene af os. Det er fedt som seer at kunne følge med i alle de positive ting, der skete for bandet i det år. Men jeg mangler noget mere dybde.
På et tidspunkt under dokumentaren ser man drengene gå over på en fodboldbane for at sparke noget bold. Bassist, Stephen, snakker til kameraet omkring nogle af de svære ting ved at være i et band, og at man hurtigt kan blive snydt af de forkerte mennesker. Han siger: ”Man kan fandeme godt blive snydt ad helvedes til. – og det har vi så lært på den hårde måde!” Der sidder jeg på sofakanten og vil vide mere:
”Hvad er der sket? Hvad mener han?” Men det får vi altså ikke en yderligere uddybning af.   

Undervejs i dokumentaren ser man, det går op for de fire drenge, at det ikke er alt, der er lutter lagkage, når man gerne vil blive et kendt band. Det er her, tidligere nævnte manager Søren kommer ind i billedet. Hvis nogen verbalt kan smide en peptalk afsted, så er det ham. Det virker også til, at bandet har brug for en til ærligt at fortælle dem, hvordan tingene skal være for at hjælpe dem i den rigtige retning. Uden ham var denne film ikke blevet nær så interessant.  

Justify Rebellions seneste plade udkom i marts 2020 og skulle nu bane vej for en fremtidig tour. Dette blev samtidig introduktionen til en helt ny virusvariant, som vi efterhånden alle sammen kender. Virussen endte med at lukke landet ned, og bandet måtte som så mange andre bands se sig sat i venteposition for at turnere. Forhåbentlig med snarligt lys for enden af den lange og ulidelige tunnel.

Justify Rebellion drømmer om at blive et stort band, men jeg føler ikke, det bliver nok indkapslet i denne dokumentar, at man tør tro på det. Samtidig sidder jeg med en følelse af, at jeg ikke kender bandet bedre, end jeg gjorde før. Dokumentaren er lavet til fans og ikke til et nyere publikum.

Så for at svare på de spørgsmål, jeg stillede i starten, så var der ikke brug for en dokumentar fra Justify Rebellion allerede nu – i hvert fald ikke en af denne støbning.

 

Drømmefanger er filmet og klippet af Martin Buchwald og Tobias Modell fra Palindromfilm og kan ses på YouTube lige her ganske gratis: 

(Anmelderen har støttet filmen finansielt, men har ikke haft indflydelse på den færdige film.)

ANTAL STJERNER

Drømmefanger

Del denne artikel

Seneste artikler

Here’s Brucey!

Død ved kølle!

Starring at the mosh

Fotoreportage: Dvne

Populære kategorier

Anmeldelse af: Justify Rebellion - "Drømmefanger". Udgivet af Palindromfilm 2. april 2021.  "Drømmefanger" er titlen på justify rebellions nye dokumentar - men kommer drømmen til udtryk foran et kamera?   Det danske band Justify Rebellion havde fredag aften den 02. april inviteret til premieren på deres nye...Forbipasserede skud af oprørerne