Alice Cooper

Vellykket sammenkog

-

Anmeldelse af NORÐ “Alpha” EP, Inverse Records, 03. marts 2017

Odenseanske NORÐ lover rigtig meget på deres debut-EP, og det indfrier de heldigvis også

Se, normalt løber jeg næsten skrigende væk, når bands i deres promoverings-materiale lover “En unik tung lyd med referencer til thrash, doom og death” og fraser som “præsenterer en ny lyd på den danske metalscene”, for hvor mange gange har man ikke læst den slags og blevet slemt skuffet?

Jeg mener, hvor meget kan man nå at lykkes med på sin første debut-EP?

Ikke så lidt, skulle jeg hilse at sige.

Første møde på skiven via nummeret “Kill the Marshalls”, hvor jeg blev mødt af forsanger Bjarne Brogaard Matthiesens lidt halvkvalte vokal, og så var skuffelsen ved at sætte ind allerede her, men hele nummeret igennem fandt jeg ud af, at den mand besidder et vokalregister, som mange – specielt danske – forsangere burde skæve til. Sang, brøl og growl, han begår sig godkendt rundt hele vejen.

Og det er faktisk positivt symptomatisk for hele “Alpha”. Når man tror, at man kender NORÐs formel, så bryder de den lige op, smider noget nyt ind og overrasker på ny.

Det er virkelig svært at beskrive bandets lyd, men kort sagt får man det bedste fra bands som Godsmack og Dirt Forge med mange afstikkere, som fungerer fedt.

Bandet har medlemmer fra DK, Island og færøerne, og man fornemmer godt den dystopiske, misantropiske stemning, der kan kendetegne de nordiske landes landskab, langt ude i ødemarken. Bandet rammer den fænomenale gråzone mellem opløftet opgivelse og smilende livslede.

Eneste anke med skiven er, at den blive lige den tand for poleret og alt for tight i den negative forstand, at lyden lyder lidt klaustrofobisk med en indelukket lyd, hvor der ikke er plads til særligt mange armbevægelse, da mixet bevæger sig i et lyd endimensionelt spor, der gør oplevelsen lidt fortættet.

Jeg antager, at NORÐ virkelig kan sprænge de indskrænkende rammer, når jeg ser dem live – hvilket jeg glæder mig meget til!

Du kan tjekke lyrik-videoen ud til nummeret “Roseship Garden” fra EP’en her:

ANTAL STJERNER

NORÐ "Alpha"

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af NORÐ "Alpha" EP, Inverse Records, 03. marts 2017 Odenseanske NORÐ lover rigtig meget på deres debut-EP, og det indfrier de heldigvis også Se, normalt løber jeg næsten skrigende væk, når bands i deres promoverings-materiale lover "En unik tung lyd med referencer til thrash, doom og death"...Vellykket sammenkog