Alice Cooper

Velskabt Rock n Roll debut

-

Jack in the Middle “Swing and a Miss”

Hører du til dem, der er blevet i tvivl om at Rock N Roll er død, når efterhånden flere aldrende rockstjerner bekræfter at det er den? Tvivl ej! For det unge Roskilde-band Jack in the Middle, beviser at der stadig er liv i den gamle genre.

Det er da meget muligt at livsstilen ”Sex, drugs and Rock n Roll” er død, men musikken og genren lever videre i bedste velgående. Det gør den i den grad også på Jack in the Middle’s debut plade, ”Swing and a miss”, som beviser at bands som AC/DC og Nirvana ikke lever/har levet forgæves.

Men hvad er det AC/DC og Nirvana bl.a. har gjort? Jo, de gav ”manden” fingeren! Nu er det ikke fordi at jeg skal tage ordene ud af munden på selveste Jack Black, når man skal lære de unge de vigtigste ting ved at spille Rock. Men det er præcis det Jack in the Middle gør. De er hårde, beskidte, dovne (på nær når der spilles) og de bruger hverken sæbe eller shampoo på deres nye plade “Swing and a Miss”

Nummeret ”Redneck Boogie Blues” brager ud af højtaleren med et fedt slide riff og samtidig handler nummeret om at nasse på systemet og at man ikke engang har råd til at fodre sin hund, men man er skide ligeglad og den attitude holder i Rock n Roll.

Sangen ”Rock n Roll revolution” handler præcis om at Rock n Roll ikke er død, afsluttende med en guitarsolo til at sætte effekten på plads. En hyldest til genren og ikke mindst at Jack in the Middle er her for at holde liv i den. Apropos guitarsolo! Der er massere af fede strenge springende guitarsoli på pladen, men skal jeg nævne noget, ligger musikken op til en masse lange soli, men jeg synes de er for korte. Længere guitarsoli ville ikke gøre skade!

Sidste nummer på pladen ”I won’t stop” tager pusten fra dig på samme måde som et hurtigt og hårdt placeret slag lige i maven. Det hurtige musikalske spil overrasker og fuldender en plade med gå på mod og et standpunkt der ikke er til at tage fejl af.

”Swing and a Miss” indeholder 9 kreative numre, skræddersyet med nål og masser af tråd, som det skal serveres for publikum med hang til lyden af Rock n Roll. De nedtonede grynede guitarer og klassiske lækre guitarsoli fra Thor og Sebastians hænder, uden dikkedarer og overdrevne vilde effekter. Mathias leverer de skæve basgange, som ligger en god solid bund og Funder får hamret løs på de uskyldige, rytmiske trommer. Tilsammen har drengene sammensat en vellykket og kreativ debut, der skriger på at ville hører mere af deres rockede kreativitet.

ANTAL STJERNER

Jack In THe Middle - Swing and a Miss

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Jack in the Middle “Swing and a Miss” Hører du til dem, der er blevet i tvivl om at Rock N Roll er død, når efterhånden flere aldrende rockstjerner bekræfter at det er den? Tvivl ej! For det unge Roskilde-band Jack in the Middle, beviser...Velskabt Rock n Roll debut