Alice Cooper

ZZ Tops jyske byfest

Anmeldelse af ZZ Top, Scandinavian Congress Center, 13. juli 2016.

Bluesrocker-trioen betrådte atter dansk jord og gav en fest til det brogede publikum

Hvordan indkapsler man egentlig betydningen og essensen af SÅ store giganter indenfor den gyngende Blues Rock, som texanske ZZ Top nu engang har?

Det tilnærmelsesvis bedste forslag er vel egentlig at klappe kaje, som d’herrer gjorde på scenen i forhold til snak mellem numrene, og tage sig en tour de force ned ad mindernes allé med henholdsvis bandets egne sange og tilsat veloplagte covernumre. Det skete for det noget – på den positive måde – blandende publikum i den jyske hovedstad.

Spille-entusiasmen er tydelig at opleve mellem især frontmændene Dusty Hill og Billy Gibbons, der nok ikke har ændret synderligt meget på deres optrædende rutine siden den spæde start. Men hvad indflydelse har en lettere stavrende duck-walk og purple haze-bevægelser også af betydning, når vi bare får lov at opleve klassikere som “Gimme All Your Lovin'”, “Cheap Sunglasses” og “La Grange” så medrivende?

Især, når man tænker på, at os fremmødte også blev trakteret med covernumre som “Foxy Lady” (Selvsamme Gibbons har endda varmet op for Jimi Hendrix i sine unge dage!) og den udødelige evergreen “Jailhouse Rock” fra Kongen af Rock, Elvis Presley.

Efter godt en time og tyve minutter var seancen slut, og den blev ikke spildt på kedelig leflen, men udelukkende brugt på svingende bluesy rock, som folket også havde forventet og betalt for.

Eneste hanke ved totaloplevelsen var den klæge fornemmelse af en stortromme lyd, der susede rundt i salen på uhensigtsmæssige tidspunkter.

Jo, og så forstår indeværende redaktion godt, at hver person har sin egen måde at vil forevige et minde fra en koncert på. Men at alle tre forreste rækker partout tror, at de har forvandlet sig til pressefotografer med deres mobiltelefoner med et lyshav og en halv meters penge ekstra til højde som chikane til følge, kan virke hovedrystende på os.

Men vi afrunder alligevel med en cadeau til publikum, der havde alt fra bedsteforældre, blinde, unge nysgerrige, inkarnerede fans og den gængse familiefar iblandt – uden det på nogen måde endte i clinch. Tværtimod holdt vi den hyggeligste byfest med et af de bedste bands til at sige “It’s party time!” nogensinde.

Fotograf: Mark Stoumann
Fotograf: Mark Stoumann

Fotograf: Mark Stoumann
Fotograf: Mark Stoumann

Fotograf: Mark Stoumann
Fotograf: Mark Stoumann

Fotograf: Mark Stoumann
Fotograf: Mark Stoumann

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar
Indtast venligst dit navn her

REVIEW OVERVIEW

ZZ Top

Discover

Latest

Tygers taber terræn

Anmeldelse af: Tygers Of Pan Tang - Ambush (reissue). Release 18. september 2020 via Mighty Music/Target Group.   Britiske Tygers Of Pan Tang er særdeles aktive...

Lidt fra hver ende af spektret

Anmeldelse af: Raise Your Horns 2020. Musikhuzet, Rønne. 11. - 12. september. Del 2 af 2. Hvor førstedagen af årets udgave af Raise Your Horns-festivalen...

Det skete – rent faktisk – i de dage!

Anmeldelse af: Raise Your Horns 2020. Musikhuzet, Rønne. 11. - 12. september 2020. Del 1 af 2. Det er næsten ikke til at tro, men...

Chill Anselmo

Anmeldelse af: En Minor - When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out. 04. september 2020 via Season of Mist. Der skrues op...

Fotoreportage: Artilley + Manticora

Fotoreportage fra: Artillery + Manticora. Amager Bio, Kbh. 04. september 2020. Hvordan ser metalkoncerter ud anno efteråret 2020 i denne tid? Det kan du få...