Alice Cooper

10 anbefalinger til A Colossal Weekend

-

Metal A Day kommer med et par anbefalinger til næste års – eller kommendes års omgange af – A Colossal Weekend efter vores sidste besøg.

A Colossal Weekend, en festival for “tung og mørk, alternativ niche-musik”. En festival, der udforsker de traditionelle musikalske grænser. Det musikalske spektrum, man bliver præsenteret for, er meget bredt, men formår stadig at fastholde en mørk og dyster stemning. Vi giver 10 anbefalinger til oplagte navne til festivalen.

 

Foto: Bjørn Bavngaard

Festivalen har tidligere præsenteret navne som Godspeed You! Black Emperor, Cult of Luna, Russian Circles, Alcest m.fl. Der bliver dog også booket mindre og mere ukendte navne, så den eventyrlystne musikelsker på opdagelsesekspedition uventet kan støde på sit nye yndlingsband.

I den anledning har vi sammensat en liste over bands, som vi mener ville passe perfekt til denne festival. Undertegnede har her prøvet at komme med nye forslag til potentielle headliner-kandidater, men også mere ukendte navne, som vi mener, at festivalens gæster ville sætte pris på.

(Listen er i uprioriteret rækkefølge)

 

  1. Dragged Into Sunlight

Hvis du gav mig muligheden for kun at booke ét band, så havde jeg booket Dragged Into Sunlight. Bandet er et anonymt kollektiv baseret forskellige steder i Storbritannien. Skulle man ikke kende til Dragged Into Sunlight, så er ”intens” det allerbedste ord, til at beskrive dem.

Et konfrontativt sonisk angreb i form af blackened death/doom, der til tider også bevæger sig ud i grindcore med undertoner af ambient og noise. I min mening en absolut must-have-bookning for denne festival.

 

  1. Portal

Ved denne anbefaling bliver vi i det mørke og mystiske dødsmetal. Portal er et eksperimentalt dødsmetal band fra Australien og bliver ofte omtalt som et af de sværeste bands, at tilpasse sig.

Deres dissonante avantgarde deathmetal er noget, der ofte skræmmer lytteren væk, men tager man sig den ekstra tid, det kan tage at fordybe sig ordentligt i Portals forvrængede og disharmoniske lyd, vil man ikke blive skuffet.

 

  1. Heaven In Her Arms

Japanske Heaven In Her Arms skaber en velbalanceret kombination af post-rock, hardcore og blackmetal. De skifter ubesværet fra stille post-rockede sektioner til aggressive tremolospillede og hylende blackmetal-sektioner.

Bandet har ’kun’ tre fuldlængdealbums ude indtil videre, men hvis de bliver booket, så kan festivalens gæster se frem til en koncert, der kommer til at være intens, men samtidig smuk og let som en fjer.

 

  1. world’s end girlfriend

Har du nogensinde undret dig over, hvordan det ville lyde, hvis man blandede orkestralt post-rock med breakcore og undertoner af jazz? Det er lige præcist, hvad japanske world’s end girlfriend har formået at lave.

Repertoiret er stort, så der er meget at dykke ned i, men man skal være klar på et blidt lydbillede med kompleks struktur og smukke melodier. Bestemt et band, der er værd at give mere anerkendelse.

 

  1. Eleanora

Belgiske Eleanora spiller i form af atmosfærisk sludgemetal, der implementerer post-hardcore/scremo i lydbilledet.

Femmandsbandet spiller for det meste på mindre undergrundsfestivaler eller som support til større bands, derfor ville A Colossal Weekend være en god mulighed for bandet at præsentere deres tunge og smukke musik.

 

  1. Yndi Halda

Nu sidder du måske med løftet pegefinger og tænker ”Men hov, Yndi Halda spillede da i 2017?”. Og, ja, det har du fuldstændig ret i. Vi ved godt, at vi sagde ”nye forslag”, men nu er det ved at være noget tid siden, at post-rock-ekvilibristerne har været der, og vi ville ikke have noget mod, at de kom igen.

Yndi Halda er specielt kendt for deres brug af violin og andre strygeinstrumenter i deres lange sange, der ofte bygger op til eksplosive orkestrale crescendos. I den grad et band, som A Colossal Weekend burde overveje at booke igen.

 

  1. Amenra

Sidste gange belgiske Amenra spillede på dansk grund, blev undertegnede blæst fuldkommen bagover af deres unikke koncert. Derfor må de meget gerne komme tilbage(!) og hvilken bedre festival for dem, at blive booket til, end A Colossal Weekend.

Deres autonome bud på atmosfærisk doom/sludge/hardcore er lige i skabet, og deres mørke image er endnu mere passende. Et superpassende band med enormt gunstigt hovednavns potentiale.

 

  1. Swans

Det lyrisk dystre eksperimentale rockband Swans daterer helt tilbage til 1982 og er realistisk set nok det mest anerkendte og respekterede band på denne liste. De splittede op i 1997, men kom tilbage i 2010 og har været aktive siden.

De har for nyligt annonceret et kommende album til juni dette år samt en kommende tour. Derfor håber vi, at det unikke unikumsband vil komme til Danmark for at give en udfordrende, men uforlignelig koncert.

 

  1. Svalbard

Sidst undertegnede så Svalbard var det som supporting-akt for Russian Circles og Cult of Luna. Hvis det i sig selv ikke er nok til at få dem booket, så kan jeg hilse og sige, at deres musik også er ganske passende til A Colossal Weekend.

De har et mere aggressivt lydbillede end mange andre bands, der spiller post-et-eller-andet, men bare fordi det er aggressivt, så skruer de ikke ned for de smukke melodier og luftige atmosfære. Da jeg oplevede dem sidst, skuffede de en smule. Derfor håber vi, at de kan få mulighed for at vise, hvor dygtige de rent faktisk er til næste års A Colossal Weekend.

 

  1. Knoll

Listen bliver afrundet med amerikanske Knoll, der spiller en gennemført gang grindcore med doomede elementer i spil. Knoll er et band, der ikke holder sig tilbage. Vokalistens lunger bliver skreget ud og forpint i ren lidelse, mens resten af bandet står for den lydmæssige pinsel.

Ikke nok med at deres plader er auditiv tortur, så inkorporerer de også øredøvende støjlydmure, der bliver opnået ved at skrabe knivsblade mod mikrofoner. Et forvrænget støjhelvede, der ville passe fint som et af de mere ekstreme navne til festivalen.

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier