Alice Cooper

CLIENTS-interview

-

Interview med: CLIENTS

Et af de fremadstormende bands på den danske metalscene med noget på hjerte og høje ambitioner er Clients. Dem har vi taget en snak med.

 

Fotokredit: CLIENTS

Clients er svære at sætte i en bås rent genremæssigt, men musisk er der ingen tvivl om, at her er aggressivitet, nerve, energi og sjæl i musik og tekst: Det er uden tvivl heavy metal i hvert fald.

 

Men hvad gemmer der sig bag dette foretagende, og hvordan startede det hele?

– “CLIENTS startede tilbage i 2017-ish, og var kun Peter H (guitar) og Nick (vokal) til at starte med. Bandet startede som rent internetband, men som pladen blev skrevet, og lysten til at komme ud at performe musikken tiltog, kom der fuldt lineup til,” udtaler et samlet band.

Navnet “CLIENTS” er også lidt hentet fra pladen med det amerikanske band The Red Chord, der som bekendt blandet alt fra dødsgrind til teknisk dødsmetal og deathcore.
Det er ikke helt det samme, vi har at gøre med her, men at kalde det ekstremmetal med subtile, underliggende melodier er ikke helt forkert, da der også er hentet inspiration fra engelske Anaal Nathrakh.

Men hvordan beskriver bandet selv deres lyd?

Aggressivt, energisk og fyldt med attitude. Når nogen hører CLIENTS, skal de gerne føle, at de får et spark direkte i ansigtet – og så foretrækker vi, at der er vekselvirkning i musikken, dvs. at alting bølger og danner en musikalsk rejse, hvor man aldrig er i tvivl om hvem man hører, men samtidig bliver udsat for forskellige musikalske tiltag.

 

Bandet har allerede en plade bag sig ved navn “A Callous Heart Reject”, så når man allerede har været albumaktuel og skruet en fuldlængde sammen, så er det oplagt at spørge, hvordan skriveprocessen generelt foregår hos bandet.

“Vi skriver musikken ‘hjemmefra’. Peter H er den primære sangskriver i bandet, og han spytter masser af færdige som ufærdige idéer igennem. Herefter griber Ole sangene og begynder at skrive trommer, og vi begynder så at indspille demoer heraf, og tracke scat vokal osv. – så generelt øver vi os ikke frem til numre, vi skriver, og så eksekverer vi på udvalgt materiale.”

 

Og nu vi er ved førnævnte plade så fortæller bandet videre om dens udvikling fra fødsels til præsentation for masserne:

“Af at ingen kendte os whatsoever på daværende tidspunkt, så er det gået pissegodt. Vi smed jo et par singler på gaden i slut ’19/start 20, og de sparkede mange døre ind, særligt herhjemme, og så var interessen ligesom vakt. Det gjorde også, at vi fik en masse opmærksomhed ret hurtigt, og hurtigt fik nogle solide supportjobs under bæltet.”

 

Der er teknisk finesse i musikken, og der bliver gået i dybde med musikken, hvor hvert nummer kan stå alene og tilbringe noget nyt til lytteren, mens der stadigvæk er en sammenhængskraft, som man blandt andet ser det i farvetematikken fra videoer til generelt artwork for bandet

Så der er heller ikke overladt noget til tilfældighederne med teksterne, som forsanger Nick især står for og forklarer om teksterne til de to singler, der går forud for en kommende fuldlængde nummer to:

“Den nye single, herunder forrige single, er en naturlig forlængelse fra debutalbummet – som tager afsæt i bl.a. min angst. Det er den retrospektive stillingtagen til de emner, som debuten omhandlede, og handler i store træk om den dårlige samvittighed og refleksion, som har været ifm. bl.a. fra- og tilvalg i relationer.”

Bliver det kanaliseret videre, efter man har oplevet bandet live (hvilket vi blandt andet har), eller hvad tænker bandet angående, hvad publikum skal tage med hjem fra en CLIENTS-koncert?

“Allerhelst skal de gå fra en CLIENTS-koncert med følelsen af nerve. At de lige har set et band, som har gjort deres allerbedste for at underholde dem, uanset om der står to mennesker eller tohundrede mennesker. Og hvis de samtidig på ét eller flere tidspunkter under koncerten oplever en følelse af at være blevet sparket direkte i ansigtet, så er vi glade.”

 

Slutteligt giver det jo mening at spørge ind til fremtiden, hvor kortene bliver holdt hemmelighedsfuldt ind til kroppen med nogle ting, men der kan dog siges:

– “Vores amibitoner er at drive det her band så langt vi kan, inden for de rammer der er mulige – alt andet kan være ligegyldigt. Ellers byder fremtiden på masser af spændende ting, p.t. skriver vinyt materiale, det bedste materiale vi har skrevet. P.t. arbejder vi også på en fed DK-tour næste år (og tro os, den bliver virkelig fed!). Og så sker der jo altid ting og sager i kulissen, og ting som er oppe i luften – så hvem ved?”

 

Tag et lyt til den nye single “We Unlove with Ease” fra CLIENTS herunder:

 

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier