Alice Cooper

MAD-koncertgænger: Berna Baki

-

Hanging The Nihilist-keyboardspilleren og sangskriveren, Berna Baki, fortæller her om sine koncertoplevelser.

 

Foto: Rolf Meldgaard / rolfrawphotography.dk

Hvorfor tager du til koncerter?

“Jeg blev introduceret til metalmusik af mine metalhead-forældre. Og lige siden jeg fyldte 10, har de taget mig med til rock- og metalkoncerter. Jeg nød det virkelig. Nogle gange går vi stadig sammen, og de støtter mit eget band, Hanging The Nihilist, og kommer til vores koncerter. Jeg elsker atmosfæren og venligheden hos folk. Jeg kan godt lide dopaminruset, at synge med på mine yndlingssange og at møde mine yndlingskunstnere. Det er en af ​​mine mest favorit-ting i verden, det får mig til at føle mig i live.”

 

Hvilken koncert har været den fedeste for dig?

“Den fedeste koncert, jeg nogensinde har set, var Rammstein tilbage i 2010. Den lignede intet, jeg har set før. Der var så meget ild og fyrværkeri. Vokalisten (Till Lindemann, red.) satte endda ild til en fyr på scenen (keyboardspilleren, Christian “Flake” Lorenz, red.)! Dagen før havde jeg set The Big 4, Metallica, Anthrax, Slayer og Megadeth, men Rammstein var på et helt andet niveau. De næst-bedste og tredje-bedste koncert for mig er var også Rammstein i 2019 og i år.”

 

Hvilken koncert var så den værste?

“Jeg har været heldig ikke at have oplevet dårlige koncerter. Men jeg husker en gang for et par år siden, da jeg var inde at se Architects i 2015. Every Time I Die varmede op, og jeg nød virkelig ikke deres koncert så meget. Det føltes som om, at de ikke passede til publikum og resten af ​​bandsene.”

 

Er der et band, som virkelig har fanget din opmærksomhed (for nylig)?

“Et band, der for nylig har fanget min opmærksomhed, er de australske To The Grave, som eksploderer i deathcore-scenen lige nu. Også Electric Callboy med deres nye album!”

 

Hvad er den bedste festival i Danmark?

“Der er mange! Jeg vil gerne give et shout out til Slag-town Slays, hvor jeg også spillede med mit eget band i år. Flotte opstillinger og god organisation. Og også et lille råb til Uhørt, som omfatter alle musikgenrer og hjalp mit band meget med gode råd på deres kunstnerworkshops.”

 

Hvilket år var Copenhell bedst ifølge dig?

“Jeg har endnu ikke oplevet Copenhell! Jeg ved det, meget pinligt. De sidste to år ville jeg virkelig gerne afsted, men det hele var udsolgt. Tredje gang er lykkens gang. Eller hvis mit band bliver inviteret, ville det være utroligt!”

 

Hvad er dit all time favorite band eller subgenre?

“Jeg har ikke et favoritband, men deathcore er helt klart min favorit undergenre. Jeg elsker breakdowns, hurtige riffs og ekstreme trommer.”

 

Spiller du selv i et band?

“Jeg spiller i Hanging The Nihilist.  Jeg spiller keyboard og skriver det orkestrale i vores musik.”

 

Har du nogle musik-relaterede tatoveringer?

“Jeg var så beæret over at blive bedt af et af mine yndlingsbands Aversions Crown om at skrive klaver og orkestrering til deres seneste album. Efter det skete, fik jeg deres emblem tatoveret I nakken.”

 

Hvor kan vi finde dig til den næste koncert?

“Den næste koncert, jeg skal se, er Lorna Shore med support: Distant, Ingested, Rivers of Nihil (d. 13. november i Amager Bio, red.). Det bliver fantastisk!”

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier