Alice Cooper

MAD-koncertgænger: Jacob Hansen 

-

Musikproducer, -mixer og -master i Hansen Studios og bassist i Invocator, Pyramaze og Asinhell, Jacob Hansen, har svaret på voxpoppen, lige inden Amaranthes nyeste album, The Catalyst, som han har produceret, udkommer d. 23. februar.

 

Foto: RaPix.org

 

Hvorfor tager du til koncerter?

“Jeg tager afsted, fordi jeg elsker musik. Jeg håber altid, at jeg skal komme hjem som et forandret menneske, der har oplevet noget magisk i en eller anden form. Det er ikke altid, det sker, men jeg har oplevet rigtig mange helt sublime koncerter, der har formet mig som musiker/musikelsker.”

 

Hvilken koncert har været den fedeste for dig?

“Altså, det har varieret meget gennem tiden. Da jeg var teenager, var noget af det største Metallica i Holstebro i 1986, og som “voksen” har der været rigtig meget godt! Men der er ikke som sådan en enkeltstående koncert, der ligesom sidder fast i mig som det bedste nogensinde. Det svarer velsagtens til, at jeg heller ikke har et favoritband.

Jeg har set så meget, og på et tidspunkt bliver det også repetitivt at se fem sortklædte dudes på en scene med blåtblinkende lys. Der skal ligesom noget mere “kød” på, eller jeg skal serveres for noget, jeg ikke vidste, jeg manglede i mit liv.”

 

Hvilken koncert var så den værste?

“Der har været rigtig meget, hvor jeg bare har stået og kedet mig bravt. Der kan være så mange grunde, og ofte er det ikke bandets egen skyld. Så er det fordi, spillestedet ikke egner sig til det, eller at lyden er skrald – det sidste er en arbejdsskade. Som producer/lydmand så er det virkelig hårdt at komme igennem et show med bund-feed og blodhøj venstre-stortromme, hahaha! Og så er der shows med de bands, der synes, det er pissesejt at gå påvirkede på scenen. Det kan virkelig tage magien fra mig.”

 

Er der et artist, som virkelig har fanget din opmærksomhed (for nylig)?

“Forrige år så jeg Benjamin Hav på Fanø Vesterland, og de lagde hele festivalen KOMPLET ned. Det skal nævnes, at jeg ikke anede, hvad jeg skulle opleve, selvom mine børn havde fortalt mig, at det helt sikkert ville blive fedt. Jeg har siden set det igen, og havde slet ikke samme oplevelse, så der er noget med sol, måne og stjerne og især, hvad jeg selv kommer med for et humør.

Jeg må også lige nævne Origin på Konfus i Esbjerg, der fuldstændig jævnede hele den lille klub med jorden, haha! Det var helt crazy! Lige dér fik jeg troen på, at dødsmetallen ikke var stendød og fuldstændig uvedkommende (for mig).”

 

Hvad er den bedste festival i Danmark?

“Jeg er superglad for at komme på Copenhell. Jeg synes, de har været gode til at tage deres publikum alvorligt modsat mange andre festivaler, som sender et signal om, at det er fedt, at det er helt smadret. Man skal helst stå i pis til anklerne på lokummerne, og maden minder om 80’erne grillbarer. Det har jeg sgu aldrig været til.

Men jeg er også blevet så gammel, at jeg føler, jeg får åbnet mine øjne for noget nyt ved ikke at kun tage på metal-festivaler, og her må jeg lige igen nævne Fanø Vesterland som min absolutte favorit.”

 

Hvilket år var Copenhell bedst ifølge dig?

“Det kan jeg faktisk ikke svare på. Jeg synes egentlig ikke, at det har kæmpe betydning, hvilke bands der spiller, bare stemningen er god, og det er den 100 % på Copenhell. Her mødes alle, der er glade for metal – det er nærmest en udvidet familie – og jeg føler faktisk ikke, at man behøver at være “elitist metal-fan” for at komme der. Det er for alle. Jeg har også haft mine børn med to gange, og de har stor-nydt det, og den mindste SKULLE se Slipknot, selvom hun kun var 12, tror jeg, haha. Der kom voksne dudes hen og high-fivede hende, fordi de synes, det var så fedt, at hun nød det!”

 

Spiller du selv i et band?

“Ja, jeg spiller i Invocator, som spillede på Copenhell i 2017. 30-årsjubilæum. Det var en kæmpe-kæmpe oplevelse. Og så spiller jeg også guitar i Pyramaze, et US/DK power metal-band.”

 

Hvad er dit all time favorite artist eller subgenre?

“Jeg har ikke noget bestemt, jeg lytter til. Jeg er altid interesseret i, hvor metallen går hen. Alle subgenrer skal ha’ en chance. Det er ikke alt, jeg bryder mig om, men det er vigtigt for mig, at jeg har forsøgt at tjekke de nyeste ting ud. Det er altid superfedt, når jeg f.eks. arbejder med et band i studiet, som kan introducere mig til noget nyt, som jeg virkelig kan bruge til noget!”

 

Har du nogle musik-relaterede tatoveringer?

“Nej! Jeg har ikke en eneste tatovering, haha!”

 

Hvor kan vi finde dig til den næste koncert?

“Sandsynligvis på scenen, haha! Nej, jeg ved det ikke. Jeg tror, den seneste billet, jeg har købt, er til Tue West. Det er der godt nok ikke meget metal over, men han har en stor plads i mit musikhjerte. Og så skal jeg selv med rundt på diverse festivaler hele sommeren som bassist i Asinhell. Det bliver superfedt!”

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier