Alice Cooper

Føj for helvede, Asinhell!

-

Anmeldelse af: Asinhell – Impii Hora. Udgives d. 29. september 2023 via Metal Blade Records.

Michael Poulsen, manden bag Dominus og Volbeat, er ude med et nyt projekt: Asinhell, og det er lige, som navnet antyder.

 

Lyden er tung, teksterne er mørke, og vokalen er grum. Man skulle ikke tro, at det er Michael Poulsen, der har skrevet melodierne. Det er dog ikke ham, der synger eller har skrevet teksterne, men Marc Grewe fra Morgoth, og Morten Toft Hansen fra Raunchy spiller på trommer. Poulsen selv spiller guitar, og Jacob Hansen, producer og medlem af Invocator, spiller bas. Genren er “klassisk” dødsmetal med dyb, rå vokal og hurtige øvrige instrumenter.

Det er ikke en ny version af hverken Dominus eller Volbeat – bedre produceret end førstnævnte og tungere komponeret end sidstnævnte – forklaring følger…

Albumtitlen, Impii Hora, der betyder “gudeløse timer” på latin, kommer til udtryk på flere måder. Sangteksterne handler om alt fra 1. verdenskrig og “Intet nyt fra Vestfronten”-bogen (på “Fall of the Loyal Warrior”) til kannibalisme/egoisme (på “Island of Dead Men”). Bandnavnet kan både læses som “ As In Hell” og “A Sin (in) Hell”, så derfor er nummeret “The Ultimate Sin” også meget lytteværdigt.

For “sjov” kunne jeg godt have tænkt mig at have hørt Michaels growl på bare ét af numrene f.eks. i en duet, men fred nu være med det. Grewe synger næsten upåklageligt, hans stemme er dog i fare for at lyde monoton, hvilket gør det lidt kedeligt i længden. Man kan også kalde det for det pænere udtryk, homogent, men budskabet er det samme fra min side.

Siden Volbeats fjerde album, Beyond Hell / Above Heaven, 2010, har jeg haft et anstrengt forhold til Michael Poulsen. Efter Asinhell og Impii Hora har jeg fornyet respekt for ham som musiker. Jeg glæder mig allerede til at se dem live og høre fremtidige udgivelser.

I forhold til sidste uges udgivelse, Soundtrack for the End Times af Mercenary, er Impii Hora mindre melodiøs og catchy, men det gør ikke noget, når man er vant til Volbeats poppede side.

Som Poulsen fortalte i interviewet, vi lavede med ham, sagde han, at han altid har haft Marc Grewe i tankerne som frontfigur og sanger. Det, synes jeg, er meget sympatisk, så det skal han også have ros for. 

Der er ingen dårlige numre, men samtidig er der heller ikke nogle nye potentielle metal-evergreens. Jeg savner måske nogle overraskelser undervejs – noget, der bryder med dødsmetallens klassiske udtryk. 

Derfor får Asinhell kun 4 stjerner.

 

Impii Hora trackliste: 

  1. Fall of the Loyal Warrior 
  2. Inner Sancticide
  3. Island of Dead Men 
  4. Trophies
  5. The Ultimate Sin
  6. Wolfpack Laws
  7. Desert of Doom
  8. Pyromantic Scryer
  9. Impii Hora
  10. Føj for Helvede
Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Asinhell - Imprii Hora

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Asinhell - Impii Hora. Udgives d. 29. september 2023 via Metal Blade Records. Michael Poulsen, manden bag Dominus og Volbeat, er ude med et nyt projekt: Asinhell, og det er lige, som navnet antyder.   Lyden er tung, teksterne er mørke, og vokalen er grum....Føj for helvede, Asinhell!