Alice Cooper

MAD-koncertgænger: Linn Therese Stokke

-

I voxpoppens udgave nummer 50 har vi snakket med Linn Stokke fra Copenhell, Jailbreak og Amager Bio.

 

Foto: Emil Breuning

 

Hvorfor tager du til koncerter?

“Rigtig godt spørgsmål! For mig er koncerter en speciel blanding af måske lidt modstridende oplevelser. På den ene side er der fællesskabet – den ubeskrivelige følelse af samhørighed med andre, der deler min passion for musikken. 

På den anden side er der den anonyme frihed, hvor jeg, omsluttet af mørket og musikken, kan lade mig rive med og være fri og helt uden hæmninger. 

Under koncerter lever jeg i øjeblikket; jeg kan headbange, danse, skrige med på vokalen eller stille nyde de bløde melodier. Der er plads til alle følelser – jeg kan grine, græde, hulke og huje og generelt bare føle mig levende. Selvom jeg ikke står i rampelyset, sker der noget magisk, hvor jeg både føler mig enormt set og samtidig kan forsvinde ind i den trygge masse.”

 

Hvilken koncert har været den fedeste for dig?

“Ha! Hvis jeg fik en krone for hver gang, jeg har proklameret “Dét var den bedste koncert, jeg nogensinde har oplevet!”, ville jeg svømme i penge (og bruge dem alle på at tage på festivaler). 

Men Kellermensch på COPENHELL sidste år var vanvittigt. Det var en emotionel rutsjebane, der kombinerede deres karakteristiske rå scene-energi med dybtfølte melodier på en måde, der virkelig ramte mig ‘in the feels’.”

 

Hvilken koncert var så den værste?

“Killswitch Engage på Amager Bio (hvor jeg også arbejder) var lidt af en nedtur (i 2023, red). Forventningerne var skyhøje, og virkeligheden var ikke heeelt i sync. Måske var det også, fordi mine ben lige var blevet blæst væk af Fit for an Autopsy, som udover at være nogle enormt skønne drenge også leverede en helt vanvittig sceneoptræden med fremragende publikumskontakt. Så Killswitch blev lidt af en flad oplevelse.”

 

Er der en artist, som virkelig har fanget din opmærksomhed for nylig?

“Chelsea Wolfe er fascinerende og forfriskende anderledes. Hendes musik er som et mørkt og dystert eventyr, som jeg dog kun lige har skimtet indledningen af. Så jeg ser meget frem til at dykke dybere ind i hendes univers – bl.a. live på COPENHELL.”

 

Hvad er den bedste festival i Danmark?

“Heh, det er næsten som at blive bedt om at vælge sit yndlingsbarn, når jeg nu arbejder for både JAILBREAK og COPENHELL! 

COPENHELL holder jeg meget nært, da jeg har været en del af den festival længe både som publikum og som frivillig og nu som en del af teamet – og den kan noget helt særligt. JAILBREAK-teamet har jeg været en del af helt fra start, og mit sorte hjerte brister af stolthed, når jeg tænker på, hvor stor og stærk den er blevet siden den første udgave i 2022. Og så elsker jeg bare vores skønne gæster og følgere på de sociale medier, som jeg bruger meget af min tid på! Så, ja, den må stå lige mellem de to festivaler!”

 

Hvilket år var Copenhell bedst ifølge dig?

“Der var et enkelt år, hvor jeg tog afsted alene, og det var en superfed oplevelse – blandt metalhoveder er man jo aldrig rigtigt alene! Jeg mødte så mange skønne mennesker – både gamle venner og nye bekendtskaber. 

Samtidig havde jeg friheden til at navigere rundt, som jeg foretrak – eller rettere sagt løbe, for jeg havde travlt med at se så mange koncerter som muligt!”

 

Hvilket år var Copenhell så dårligst?

“Tja. Der var et enkelt år, hvor jeg var blevet lidt for ivrig og desværre havde lavet for mange aftaler med forskellige mennesker. Det skabte en del stress; nogle af mine aftaler blev skuffede, og jeg missede et par koncerter, jeg ellers rigtig gerne ville ha’ set.”

 

Spiller du selv i et band?

“Nej, men jeg har flirtet med musikken via klaver, guitar, bas og “extreme vocals”, som jeg gik til hos den dygtige Cornelia Schmidt. Jeg har dog indset, at min scene måske mere er blandt publikum end på scenen!”

 

Hvad er dit all time favorite artist eller subgenre?

“Som Hozier synger: ‘I fall in love just a little ol’ little bit every day with someone new.’ Jeg er lidt af en musikalsk sommerfugl. Nogle kunstnere rammer mig senere i livet, fordi de kræver en ordentlig introduktion – ligesom Kellermensch, som først blev interessant, efter min forlovede introducerede mig for dem, deres historie og deres smukke lyriske univers. Når det kommer til favoritsubgenre, svinger jeg mellem tech- og melodød alt efter humøret. Hvis vi bevæger os væk fra metallens univers, så er jeg også rigtig glad for elektronisk musik.”

 

Har du nogle musik-relaterede tatoveringer?

“Ikke endnu! Min forlovede, Anders Grucz, er en dygtig tatovør, så jeg burde være dækket med blæk! Lige nu er jeg dog ved at få fjernet en gammel teenage-tatovering, som Anders på et tidspunkt skal lave et cover-up på – om det bliver musikrelateret, ved jeg ikke endnu!”

 

Hvor kan vi finde dig til den næste koncert?

“Du kan spotte mig på Blackwork Tattoo Convention på Råhuset 26.- 27. april! Jeg er der primært for at arbejde og støtte Anders, men jeg skal helt sikkert også nyde noget live-metal, mens jeg er der. 

Ellers skal jeg arbejde ifm. Ville Valo på Amager Bio den 30. april, hvor jeg helt sikkert også har planer om at blive hængende til koncerten om aftenen!”

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier