Alice Cooper

Kulturnat ‘19: Rock-beats og symfonisk metal på Vesterbro

-

Reportage fra: Soren Andersen på Beat + Ethereal Kingdoms på Zeppelin Rock Bar, Kbh. D. 11. oktober 2019.

Selvom det kun var sidst på eftermiddagen/først på aftenen, var der alligevel natlig stemning da Soren Andersen og Ethereal Kingdoms spillede under kulturnatten 2019. 

 

Foto: Mads Pristed

Den årligt tilbagevendende begivenhed Kulturnatten på Frederiksbergs og i Københavns kommune havde i år mindst to spændende events – Søren “Soren” Andersens release af albummet Guilty Pleasures i pladeforretningen Beat ved Enghave Plads, Vesterbro og Ethereal Kingdoms’ release af deres album, Hollow Mirror, på Zeppelin Rock Bar ved Vesterbro Torv.
De har begge udgivet fremragende albums, der udkom samme dag: Guilty Pleasures – et fænomenalt guitar-instrumentalt rock-album (læs anmeldelsen HER) og Hollow Mirror – et lille symfonisk mesterværk (læs anmeldelsen HER).

 

Soren Andersen

Beat var proppet med musikglade mennesker, der lystigt responerede på Sørens forklaringer og fortællinger om albummet og sangene. Der var både en højtidelig og afslappet stemning, hvilket gjorde, at man nød musikken endnu mere end bare at høre den hjemme på anlægget. Sådan som det også skal være.
Andersen fortalte, hvor stor en drengedrøm dette var for ham, og hvor meget det havde udviklet sig til. Til marts skal han nemlig også på en tour rundt i Danmark i alt 14 spillesteder indtil videre.

Han berettede også om, at han havde fået lavet et fugle foderbræt derhjemme – derfra kom navnet til nummeret “Bird Feeder”. Andersen har en fascination af karakteren Hannah Wells – agenten fra Designated Survivor tv-serien – så selvfølgelig skulle et sexet nummer opkaldes efter hende og ikke en mandlig agent, som så mange andre (Ethan Hunt – Mission Impossible, James Bond m.fl.). Der blev delt grin og livsglæde, så man kom helt i godt humør, hvis man ikke allerede var det.
Med sig havde Andersen trommeslager Morten Hellborn og bassist Michael Gersdorff Kristensen.

Setliste:
City Of Angels
Skybar
Bird Feeder
Agent Wells 

 

Ethereal Kingdoms

EK var om muligt endnu mere minimalistisk. Kontrasten fra deres symfoniske metal til det akustiske sæt var i hvert fald til at føle på. Zeppelin var også fyldt med mennesker, der ville høre EKs nye sange live, hvilket forsanger Sofia og bandet takkede flere gange for. “Silent Dance” startede de med. Den er blevet til min favorit på pladen, og jeg må også sige, at den fungerer live i et akustisk setting.
Med sig havde EK en bratch/violinspiller, tværfløjtespiller og The Kingdom Choir (i aften med tre sangere), så der var virkelig tæt pakket både på “scenegulvet” og blandt publikum.
Deres dramatiske sceneshow var natuligt nok også nedskalleret. Sofia frembragte dog under “Embace Me” en lilje med på scenen, som hun forsigtigt holdte i sine hænder. På det sidste nummer, “Heartchamber”, ‘blødte’ blomsten teaterblod, som Sofias hænder blev indsmurt i. Onde tunger ville mene, at det var for meget af det gode, men jeg nød showet. 

Bagefter koncerten blev en track-by-track-video om alle pladens sange med bandet vist på storskærm. Desværre var der så mange mennesker, der snakkede, så man kunne ikke høre, hvad der blev sagt. Det var ærgerligt, da det ellers var en god idé.

Setliste:
Silent Dance
My Kantele
Embrace Me
Heartchamber

 

Jeg kan roligt konkludere, at sangene også fungerer live. Ikke fordi jeg var nervøs for det, men jeg var alligevel spændt på at høre det. 

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier