Alice Cooper

Coreys middelmådige fandenivoldskhed tydeliggøres

-

Anmeldelse af: Corey Taylor – “CMFT”. Release: 2. oktober 2020 via Roadrunner Records/Warner Music.

“CMFT must be stopped … CMFT can’t be stopped” – Aargh, stop dig selv, Taylor. Please.

 

Både Slipknots (SK) seneste album, We Are Not Your Kind (fra 2019 – læs anmeldelsen HER), og Stone Sours (SS) seneste, Hydrograd (fra 2017), var begge fremragende med hver sine forskellige metal- og rockkvaliteter. Også de gæsteoptrædende, Corey har medvirket for, bl.a. Korn, Apocalyptica, Code Orange og Dave Grohl, har været fænomenale.

CMFT består af ikke mindre end 13 numre. “Black Eyes Blue”, “Samantha’s Gone”, “Silverfish”, “Kansas”, “The Maria Fire” og “Home” er ballader, Chad Kroeger og Nickelback kunne have lavet, som Taylor selv har kritiseret så meget for at være mainstream. Det er ikke bare dobbeltmoralsk, det er også trist.

De eneste gode sange, som har energi nok og differentierer sig tilstrækkeligt fra Slipknot og Stone Sour, er “CMFT Must Be Stopped”, “European Tour Bus Bathroom Song” og “Meine Lux”, der er lige dele fjollede og tunge.

“CMFT Must Be Stopped” lyder som noget, Linkin Park kunne have lavet i midten af 00’erne bare med et større ego. På “European Tour Bus Bathroom Song” synges næsten kun “European Tour Bus Bathroom Song” og “E T B B S” og i “Meine Lux” synges “Nobody knows what I’m singing … Meine lux, meine lux, meine lux…”, men det lyder, som om han synger “money, money, money”. Det giver lige så lidt mening som meine lux.

“Culture Head” og “HWY 666” er pladens hårdeste/tungeste numre både vokalt og musikalsk. Desværre er de allerede udgivet som singler, så der er ingen gode numre tilbage at “gå på opdagelse i”, så resten af pladen virker lidt ligegyldig.

Radioværten Anders Bøtter fra bl.a. DR P6 Beat og Sort Søndag sagde i et interview med Taylor, at det var tydeligt, at han har haft det sjovt med at lave pladen. Det kan jeg også roligt konkludere. Jeg er nok en smule skuffet, selvom jeg ikke helt vidste, hvad jeg forventede.
Jeg vidste godt, at det hverken ville være lige så brutalt som SK, men havde måske bare håbet på noget, der var radikalt anderledes end SS’s bløde rock. Hvis dette havde været en udgivelse fra et af de to bands, der er mere stilsikre, ville den nok få en højere karaktér, men fordi Taylor vil alt, ender det med, at han giver intet. 

Corey Taylor er “mother fucking” kedelig og kikset, selvom han har en god stemme, og CMFT kunne være et pop/rockalbum, som et hvert andet band/solist også kunne have lavet – unik er denne skive ikke.
Derfor får “CT” kun 2,5 stjerner for et på mange måder gennemsnitligt, der bare er radikalt ringere end både Slipknot og Stone Sour.

Årets mest skuffende album (so far).

 

Trackliste:

 1. HWY 666
 2. Black Eyes Blue
 3. Samantha’s Gone
 4. Meine Lux
 5. Halfway Down 
 6. Silverfish
 7. Kansas
 8. Culture Head
 9. Everybody Dies on My Birthday 
 10. The Maria Fire 
 11. Home 
 12. CMFT Must Be Stopped (Ft. Kid Bookie & Tech N9ne) 
 13.  European Tour Bus Bathroom Song

 

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Corey Taylor - CMFT

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Corey Taylor - "CMFT". Release: 2. oktober 2020 via Roadrunner Records/Warner Music. “CMFT must be stopped … CMFT can’t be stopped” - Aargh, stop dig selv, Taylor. Please.   Både Slipknots (SK) seneste album, We Are Not Your Kind (fra 2019 - læs anmeldelsen HER),...Coreys middelmådige fandenivoldskhed tydeliggøres