Alice Cooper

Da Køge blev hjemsøgt

-

Anmeldelse af: The Haunted. Tapperiet, Køge. 14. oktober 2021.

Frygten blev vendt til glæde, da de mægtige svenskere fra The Haunted kiggede forbi. Meget kunne ellers være gået galt!

 

Foto: Magnus Karms Blichfeldt

Sidst, vi besøgte Køge, var det virkelig et begrænset fremmøde, og meget af det fremmødte publikum lod også til ikke at være lokale; hvilket der ingen skam er i – det er kun glædeligt – men det kunne have været rart at lokke bysbørnene ud til at ryste garn.

Nu havde det køgensiske spillested Tapperiet så virkelig gjort sig noget af et metalscoop, da de havde booket mægtige The Haunted, som dårligt behøver nogen præsentation med deres mange år i gamet og være udløbere af blandt andet At The Gates, der var med til at gøre melodød-genren kendt og for ikke bare at have en finger med i spillet, men at definere genren – og The Haunted fortsatte traditionen med at udgive stærke, stærke plader og sætte sig markant på landkortet.

Så nu havde Tapperiet sikret sig dem, og man kunne således ikke opleve dem andre steder i Danmark end ved at tage til Køge – men ville folk så også gøre det?

Alle ved ankomsten til Køge Station – som S-toget går til – kunne jeg spotte artsfæller, der forsøgte at spotte den hurtigste gåretning mod spillestedet (ordentlig skiltning mangler man stadig), så allerede her startede det godt!

Ved ankomst til spillestedet havde jeg aldrig set så mange mennesker til en metalkoncert på Tapperiet, og jeg har ellers været til en del!

Så forud for opvarmningen med Hatesphere stod folket talstærkt inde i salen, som senere kunne have udviklet sig til en katastrofe. Det vender vi tilbage til.

 

Hatesphere

Således var fremmødet allerede talstærkt, da mægtige, jyske Hatesphere skulle optræde som opvarmning for svenskerne.
Hatesphere har faktisk optrådt i Køge i midten af 00’erne, så de er ikke ubekendte med området, men det har nok næppe været det savnede gensyn, der fik folk til at gå så meget amok fra start – det var nok “bare”, at de drenge med deres thrash/død kombineret med deres erfaring med at spille (live) kan tryllebinde et publikum.

Om det var sangene “Murderlust”, “Drinking with the King of the Dead” eller den pulikumsønskede “Sickness Within”, så gik det rent hjem hos folket, der kvitterede med en fest her lillefredag.

Lyden skulle dog lige rettes til løbende, og desværre havde man konstant en lydoplevelse af, at trommer og bas var for markante, så guitarerne druknede lidt i lyden, som tilfældet også lod til at være tilfældet ved sidste metalkoncert på Tapperiet.

Men den ferme energi og det flotte fremmøde – der lod til at stige undervejs i koncerten – sørgede for en oplevelse over det gennemsnitlige.

 

The Haunted

Og just som danskerne trådte af scenen, indtraf den information, som der kunne have aflivet koncerten, inden vi var kommet til hovednavnet: Guitaristen Patrick Jensen fra The Haunted havde forgæves forsøgt at komme til Danmark i flere timer i trafikken, men måtte se sig nødsaget til at blive hjemme mod sin vilje.

Hvad gør man så? Jo, så tager den eneste resterende guitarist, kendissen og YouTube-fænomenet Ola Englund, over og påtager sig begge guitarroller. Ikke noget med at aflyse her.

Man bruger så bare lige lidt mere tid på lydprøven, og så kører man ellers Køge over med et pragtpræstation på 20 numre, der spænder vidt og bredt i deres diskografi.
Jeg tænker faktisk, om folk bagerst, der måske ikke kunne se scenen, de ville have opdaget fraværet, hvis ikke det var blevet nævnt?

Dog var der atter lidt kvaler med lyden, selvom det lod til, at bandet havde medbragt egen lydmand, for vokalen var mudret og døde tit hen i resten af lydbilledet, der dog resterende stod mere præcist, end tilfældet var hos Hatesphere.

Men meget af dette blev opvejet af, at det talstærke publikum – der nærmest fyldte salen ud – samt bandet havde en fest, og det indre bysbarn her var mægtig glad over fremmødet og den intense glæde, der strålede fra det svenske thrash/død-ensemble.

Jeg kan således godt vove pelsen og sige, at man skal holde øje med Køge i fremtiden, hvis man vil havde nogle fabelagtige metaloplevelser.

 

Her er et galleri fra aftenen af Magnus Karms Blichfeldt:

 

 

ANTAL STJERNER

Hatesphere
The Haunted

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: The Haunted. Tapperiet, Køge. 14. oktober 2021. Frygten blev vendt til glæde, da de mægtige svenskere fra The Haunted kiggede forbi. Meget kunne ellers være gået galt!   Foto: Magnus Karms Blichfeldt Sidst, vi besøgte Køge, var det virkelig et begrænset fremmøde, og meget af det...Da Køge blev hjemsøgt