Alice Cooper

Danmarks bedste kedelige orkester 

-

Anmeldelse af: D-A-D (By Request). Helviti, Copenhell. D. 17. juni 2022.

D-A-D er ikke noget dårligt band, slet ikke. De har lavet mange gode albums, sange og koncerter i snart 40 år. Men ligesom aftenens By Request-sætliste afslørede, så var de fleste af numrene de gamle af slagsen.

 

Foto: Tommy Skøtt

Kun to sange var fra efter år 2000: “Everything Glows” og “Evil Twin” med Laust Sonne som trommeslager. De resterende 15 sange var altså fra tiden hvor den tidligere trommeslager, Peter Lundholm Jensen, var med fra 1984-1997.

D-A-D valgte dog at blande sig i sætlisten, og de spillede “A Prayer For The Loud” på “eget ansvar” for at citere Jesper Binzer. Han sagde flere gange, at det havde været overraskende og inspirerende (at øve sig op til koncerten med de sange). Jesper og Laust havde en god ping-pong og kemi på scenen, mens Jacob (på guitar) og Stig (på bas) var mere anonyme.

TV-2 (bandet) kalder sig selv “Danmarks kedeligste orkester”. D-A-D kandiderer også til den titel, fordi de lidt for forudsigelige. Selv på en By Request-sætliste, hvor publikum har stemt på, hvilke sange de skal spille, bliver det aldrig rigtig spændende. Men det var fedt at genhøre “Grow Or Pay” og “Marlboro Man”. Sidstnævnte fik dog en lidt for lang trommesolo og outro – bare stop efter de tre minutter, der er ikke brug for at den bliver dobbelt så lang. 

Efter Dizzy Mizz Lizzys koncert onsdag aften og Siameses koncert tidligere på aftenen virkede D-A-Ds koncert som en mere “flad” fornemmelse. Lidt ligesom hvis man genser et gammelt afsnit af “Friends” eller “Kriminalkommissær Barnaby” (afhængigt af hvilken generation man er). Det er okay underholdende, man griner lidt med og følger med, selvom man ved, hvad der kommer til at ske.

Det var det sikre valg, som hele “rock-Danmark” kunne være med på. Jeg håber ikke, at næste skridt bliver, at Copenhell booker Volbeat til næste år – så bliver det for alvorligt kedeligt. 

 

Sætliste:

Isn’t That Wild

Rim Of Hell

Evil Twin

Written In Water

Marlboro Man

Call Of The Wild

A Prayer For The Loud

Everything Glows

Girl Nation

Grow Or Pay

Helpyourselfish

Recontrucdead

Laugh ‘n’ a ½

I Won’t Cut My Hair

Jihad

Bad Craziness

 

Ekstranumre:

Sleeping My Day Away

It’s After Dark

 

Se billederne fra vores fotograf Tommy Skøtt:

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

D-A-D

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: D-A-D (By Request). Helviti, Copenhell. D. 17. juni 2022. D-A-D er ikke noget dårligt band, slet ikke. De har lavet mange gode albums, sange og koncerter i snart 40 år. Men ligesom aftenens By Request-sætliste afslørede, så var de fleste af numrene de...Danmarks bedste kedelige orkester