Alice Cooper

Dizzy Mizz Lizzy kan gå på vandet. Næsten!

-

Anmeldelse af: Dizzy Mizz Lizzy. Helviti, Copenhell. D. 15. juni 2022.

Publikumsindstillingen til denne koncert var åbenbart: “Spil noget, vi kender”, fremfor: “Spil noget nyt”. Desværre.

 

Foto: Anders Groos Mikkelsen.

Tim, Martin, Søren og Anders betræder scenen, starter ud med “The Ricochet” og “In The Blood” og nærmer sig allerede kogepunktet for de mest spændte fans. Under “I Would If I Could But I Can’t” når det nye højder – det går kun én vej: Opad. Tim fortæller også, at de har glædet sig længe til at spille. I mange år har de set andre spille, men nu er det endelig deres tur, beretter han. Det kan mærkes!

Et teknisk uheld afbryder introen til “Brainless”, og de må starte forfra. Om det er dét, der gør, at publikum kort efter “mister koncentrationen”, er ikke til at sige, men jeg bemærker flere og flere småsnakke med hinanden, gå rundt og bare fokusere på alt andet end Dizzy. Argh, hvor er det træls at overvære!

I forhold til deres koncert i Royal Arena i april er dette mindre intensivt og mere “afslappende”. Det kommer også til udtryk i “The Middle” og den fem-delte 22-minutter lange “Amelia”, hvor alle andre dele end “Part 2: The Path Of Least Existence” var mere domineret af publikummerne omkring mig, der “hyggede” sig. 

“Desværre”, men også forståeligt, så får deres gamle, “Glory”, “Rotator”, “67 Seas In Your Eyes” og “Waterline den absolutte bedste modtagelse med fællessang på ‘Bakken’. Metalfans plejer ellers at være mere dedikerede og disciplinerede til mere end hitsene, så jeg er overrasket over, at de ikke har større kendskab til de nye, nu hvor Alter Echo-pladen er over to år gammel. 

Under hele koncerten er alle bandmedlemmer næsten stavnsbundet til deres faste pladser – det var kun efter koncerten, da der blev delt plektre ud, at de gik ud på catwalken. Lidt ærgerligt, at de (Tim og Martin) ikke udnyttede den ekstra sceneplads.

Af ekstranumre fik vi både “Thorn in my Pride” og “Silverflame”, der kun understregede Dizzys position som ét af Danmarks bedste rockbands. Tim sagde til slut, at de håber, at de må komme tilbage en anden gang. Ud fra publikums reaktion tror jeg, at de er meget velkomne.

Hvis publikum havde været mere aktive og engagerede under det “nye”, havde koncerten fået topkarakter. Men den må altså “nøjes” med 4,5 stjerner. 

 

Se galleriet af Anders Groos Mikkelsen:

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Dizzy Mizz Lizzy

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Dizzy Mizz Lizzy. Helviti, Copenhell. D. 15. juni 2022. Publikumsindstillingen til denne koncert var åbenbart: “Spil noget, vi kender”, fremfor: “Spil noget nyt”. Desværre.   Foto: Anders Groos Mikkelsen. Tim, Martin, Søren og Anders betræder scenen, starter ud med “The Ricochet” og “In The Blood” og...Dizzy Mizz Lizzy kan gå på vandet. Næsten!