Alice Cooper

Devin er i detaljen

-

Anmeldelse af: Devin Townsend – Devolution Series #1: Acoustically Inclined, Live in Leeds. Udgivet d. 19. marts 2021 via InsideOutMusic. 

“Mesteren” af lange albumtitler er tilbage med endnu en “tungebrækker”. Heldigvis er pladen bedre end selve titlen.

I oktober anmeldte jeg Townsends seneste liveplade, Order Of Magnitude, Empath Live Volume 1, og blev helt “smittet” af hans empatiske og musikalske evner – læs mere HER

Dette er, som titlen antyder, en akustisk livekoncert. Så tempoet er sat kraftigt ned, men Devins humør er stadig lige så højt som tidligere. Med undtagelse af sangene “Deadhead” og “Coast”, så er det nogle andre sange end forrige udgivelse, nogle er fra hans tidligere projekter (Strapping Young Lad og Devin Townsend Project), og andre er hans egne “solo-sange”. I introen fortæller Townsend at Empath-pladen krævede stor indsats og for at genetablere, hvad det er, han gør live, ville han derfor gå tilbage til de akustiske sange. Så koncerten vil også være akustisk, også fordi alle sange er skrevet sådan til at starte med. Første set vil være en improviseret setliste og i sidste set vil kunne publikum kunne stille spørgsmål til ham, men vi hører kun første del på pladen. 

“Funeral” er en flot gravølsballade, men efter min smag er der lidt for meget kristendom. Hvis jeg vil bede til Jesus, går jeg i kirke (bortset fra, at jeg slet ikke går i kirke generelt). Begravelser/bisættelser kan sagtens være smukke uden religiøse islæt, Valravns tekster f.eks. kan være lige så rørende og relevant. “Love?” er til gengæld et meget mere spændende nummer lidt ligesom “Deadhead”. Den indkapsler både, hvor kompleks og mangfoldig kærligheden i sig selv er. 

Devin er så perfektionistisk og detaljeorienteret, at det kan høres i hver sang. Han er både opmærksom på små (han har humor og er tilpas snakkesalig) og store faktorer (han er nærværende), der er vigtige for en livekoncert.

Det siges, at djævlen er i detaljen, det gælder også denne plade, forstået på den måde, at det er små ting (ikke for meget snik-snak og sammenklippede setlister), der kan ødelægge et livealbum, hvis ikke man passer på som artist. Det sker heldigvis ikke. 

I forhold til Order Of Magnitude, Empath Live Volume 1 så er det samme høje musikalske niveau. Men fordi det er akustisk og derved også lidt for blødt end i de originale “elektriske” versioner, og selvom Townsends vokal er out-of-this-world fantastisk, kan jeg ikke give topkarakter igen for en akustisk guitar som musikalsk backing. Det er ikke “nok”, så derfor får Devin Townsend “kun” 4 stjerner. 

 

Devolution Series #1: Acoustically Inclined, Live in Leeds trackliste

 1. Intro
 2. Let It Roll
 3. Funeral
 4. Deadhead (Devin Townsend Project) 
 5. Ih-Ah!
 6. Love? (Strapping Young Lad) 
 7. Hyperdrive
 8. Terminal
 9. Coast 
 10. Solar Winds
 11. Thing Beyond Things
Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Devin Townsend - Devolution Series #1: Acoustically Inclined, Live in Leeds

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Devin Townsend - Devolution Series #1: Acoustically Inclined, Live in Leeds. Udgivet d. 19. marts 2021 via InsideOutMusic.  "Mesteren" af lange albumtitler er tilbage med endnu en "tungebrækker". Heldigvis er pladen bedre end selve titlen. I oktober anmeldte jeg Townsends seneste liveplade, Order Of...Devin er i detaljen