Alice Cooper

Intim musik i intime rammer

Anmeldelse af Freddy and the Phantoms, Hugo’s Kælder, 13. oktober 2016

Frederik og hans genfærd bød op til dans – selvom der ikke var meget plads til det

De herlige bluesrockere i Freddy and the Phantoms, som vi tidligere har haft den udsøgte fornøjelse af at opleve til Nordic Noise, havde bevæget sig helt ud til Køge-egnen, hvor deres bluesede toner skulle indtage byens bedste vandhul: Hugo’s Kælder.

Selve opsætningen i sig selv var en prøvelse, hvor bandet til en blanding af fans, glade musikelskere og sultne publikummer (i mere end én forstand) skulle finde plads til deres udstyr, som normalt kræver sin scene af en anseelig størrelse.

Der var indledningsvis også de nærmest forventelige skavanker med lyden, når man lige skal indfinde sig og tilpasse lyden i nogle ret så uvante omgivelser, hvor akustikken ikke ligefrem er med én.

MEN da lyden så endelig var rettet til, var der dømt lige dele laid back-blues, hvor man kunne sende et anerkendende nik til Bob Dylan eller Nick Cave i udtryksform, og lettere upbeat bluesrock, hvor man med god grund kunne skæve til et ensemble som ZZ Top.

Specielt var undertegnede solgt til en varme keyboard-lyd og den inkluderende steelguitar i lydbilledet, som var med til at hæve tonaoplevelsen langt over det gennemsnitlige.

Mit notespapirer siger meget kløgtigt – synes jeg selv – at det her lyder som en dansk udgave af bandet White Buffalo ned ad Route 66 – og det skal forstås som en grande cadeau!

Der var en god kobling mellem både de “hurtige” og afdæmpede sange, men lydbegrænsningen gjorde, at jeg overhørte flere røster omkring mig anføre, at det var en skam, man ikke kunne høre forsanger Freddys vokal tydeligere, end tilfældet var, når han nu var så dygtig. Men det havde noget med begrænsningerne at gøre.

Bandet beviste denne aften, at de altså bærer evnerne og en nærværende scenetække til både at kunne spille en festival, et større spillested som Bremen og nu altså også en hyggelig knejpe i Køge op.

Und dig selv at opleve bandet live, når chancen byder sig!

 

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar
Indtast venligst dit navn her

REVIEW OVERVIEW

Freddy and the Phantoms

Discover

Latest

Tygers taber terræn

Anmeldelse af: Tygers Of Pan Tang - Ambush (reissue). Release 18. september 2020 via Mighty Music/Target Group.   Britiske Tygers Of Pan Tang er særdeles aktive...

Lidt fra hver ende af spektret

Anmeldelse af: Raise Your Horns 2020. Musikhuzet, Rønne. 11. - 12. september. Del 2 af 2. Hvor førstedagen af årets udgave af Raise Your Horns-festivalen...

Det skete – rent faktisk – i de dage!

Anmeldelse af: Raise Your Horns 2020. Musikhuzet, Rønne. 11. - 12. september 2020. Del 1 af 2. Det er næsten ikke til at tro, men...

Chill Anselmo

Anmeldelse af: En Minor - When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out. 04. september 2020 via Season of Mist. Der skrues op...

Fotoreportage: Artilley + Manticora

Fotoreportage fra: Artillery + Manticora. Amager Bio, Kbh. 04. september 2020. Hvordan ser metalkoncerter ud anno efteråret 2020 i denne tid? Det kan du få...