Alice Cooper

Tæsk som i 90’erne

-

Anmeldelse af Cattle Decapitation. Pumpehuset, København. D. 26/03-2024.

Der blev crowdsurfet og moshet til den helt store guldmedalje, da amerikanske Cattle Decapitation lagde vejen forbi Pumpehuset med en magtdemonstration af en koncert. 

 

Foto: Magnus Karms Blichfeldt

 

Det er ved at være nogle år siden, at denne anmelder sidst havde fornøjelsen af at opleve aftenens hovednavn: Cattle Decapitation fra San Diego har ved mere end en lejlighed blæst denne anmelder bagover ikke blot grundet stor teknisk kunnen, men også grundet deres enormt gode energiniveau og nærvær.

Nu er de så endelig tilbage i det ganske danske land, grundet turné for bandets seneste udgivelse, det er glimrende værk Terrasite, der ligeledes høstede fire stjerner hos undertegnede sidste år. Her til aften får vi naturligvis som følge heraf serveret en god stak numre fra Terrasite. Ikke helt forbløffende holder gruppen sig til deres nyere numre og albums. Således er det ældste stykke med mishandlet kvæg, som vi får på tallerkenen her til aften, fra det ligeledes fremragende Monolith of Inhumanity, der velsagtens anses som startskuddet til den stil, som gruppen i dag bevæger sig indenfor.

Pumpehuset er udsolgt, og publikum er klar til at skulle have den bedste tirsdagsfest i mands minde. Der går ikke mange minutter, fra bandet går på scenen, førend den første crowdsurfer kommer i luften og ender på scenen blot for at springe ud i hovedet på publikum til en god gang stagediving. Dette skal hurtigt vise sig at være et meget typisk element under aftenens koncert, som mest af alt minder om de mere energiske koncerter, som vi i dag kun kan se videoer af på nettet fra 90ernes voldsomme stagediving-tider. Pumpehuset er et godt stykke over kogepunktet under amerikanernes voldsomme udfoldelser.

Det høje energiniveau hos publikum bliver i høj grad gengivet på scenen. Bandet er afsindigt tændte og bliver umiddelbart blot ivrigere i deres fremførelse af den grindede dødsmetal, som de er leveringsdygtige i særligt i takt med, at publikum bliver mere og mere tændte. Gruppens sammenspil er så godt som perfekt. Musikken er stramt udført og med godt pondus. Særligt trommespillets imponerer med sine voldsomme tempi og teknikaliteter.

Riffsne nærmest smelter publikums ansigter af, imens Travis Ryans vokal i særdeleshed flår ørekanalerne op her til aften. Variationen imellem mandens dybe og tunge growl samt de høje interessante og unikke skrig fungerer afsindigt godt og lyder nærmest ligesom på gruppens plader. Meget imponerende.

Stemningen er rigtigt god i hele salen, og i pitten er folk generelt gode til at passe på hinanden, sådan som det hør og bør sig, særligt når der er så meget gang i den, som det er på Pumpehuset denne tirsdag aften.

Cattle Decapitation lever op til alle forventninger og formentlig mere til her til aften med et afsindigt velspillet og tændt show. Publikum har i hvert fald fået tæsk, sådan som de blev leveret i moshpitten i 90erne, takket være amerikanernes stærke og voldsomme udfoldelser og ikke mindst mægtige sammenspil.

Se galleri fra fotograf Magnus Karms Blichfeldt her:

 

ANTAL STJERNER

Cattle Decapitation

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af Cattle Decapitation. Pumpehuset, København. D. 26/03-2024. Der blev crowdsurfet og moshet til den helt store guldmedalje, da amerikanske Cattle Decapitation lagde vejen forbi Pumpehuset med en magtdemonstration af en koncert.    Foto: Magnus Karms Blichfeldt   Det er ved at være nogle år siden, at denne anmelder...Tæsk som i 90'erne