Alice Cooper

Korn er stadig urørlige!

-

Anmeldelse af: Korn. Helviti, Copenhell. D. 16. Juni 2022.

“Y’all want a single…” – og Korn!

 

Foto: Mark Stoumann

I år har Korns album, Untouchable, 20årsjubilæum. Det er både imponerende og lidt skrækindjagende at indse, at tiden går så hurtigt. Korns koncert bevidste dog, at de stadig er i topform!

“Here we go!” Med lange dreadlocks, Monster-svedarmbånd og sækkepiber (på playback) – publikum er allerede oppe og støde under det første nummer, “Here To Stay”!

De fleste af publikummerne er børn af 80’erne/90’erne, og Korn er derfor en lyd af deres ungdom på linje med Slipknot, Green Day og Linkin Park. Bandet og specielt forsanger, Jonathan Davis, virker mere nærværende og oplagt end til deres livestream Monumental fra 2021.
På “Got The Life” og “Falling Away From Me” får man virkelig bandets nerve at føle, og alle kan mærke det (eller de fleste i hvert fald). Davis fortæller, at det er fem år siden, de sidst har været i Europa, og at i mellemtiden har de udgivet to studiealbums. Herefter går de over i “Start The Healing” (fra Reqium, 2022).

Koncerten er mindst lige så historisk som Metallica-koncerten bare for den nye/yngre generation. Under “Shoots and Ladders” nåede koncerten nye højder, da Davis kom gående ind på scenen med en sækkepibe under armen. De har virkelig gjort det kiksede blæseinstrument cool for en hel metalgeneration!

Af uransagelige årsager fik vi også et kort cover af Metallicas “One”. Det var måske lidt malplaceret/unødvendigt – men folk var alligevel rimelig begejstrede. Begejstringen blev kun større af “Somebody Someone”, “Y’all Want a Single” og “Freak on a Leash”. Der er noget frigørende, men også primitivt tilfredsstillende ved at høre et hel publikum råbe “Fuck that shit”! Publikum er altså med på samtlige numre i modsætning til Dizzy-koncerten.
Bundniveauet for deres sange og hele koncerten er tårnhøjt. Der var ingen dårlige numre eller øjeblikke, hvilket afkræver den dybeste respekt for et band, der har et så stort bagkatalog. Jeg har ventet i 10 år på at høre dem live, og dette var en perfekt kulmination og alle mine forventninger blev indfriet.

Korn er et gammelt orkester, men stadig aktuelle. Også deres gamle numre er også relevante at høre den dag i dag.
Hvordan overgår Judas Priest og KISS mon dette? Det bliver spændende at se/høre! 5 stjerner til Korn!

Se vores galleri fra Mark Stoumann herunder:

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Korn

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Korn. Helviti, Copenhell. D. 16. Juni 2022. “Y’all want a single…” - og Korn!   Foto: Mark Stoumann I år har Korns album, Untouchable, 20årsjubilæum. Det er både imponerende og lidt skrækindjagende at indse, at tiden går så hurtigt. Korns koncert bevidste dog, at de stadig...Korn er stadig urørlige!