Alice Cooper

Love is a Lucer’s game

-

Anmeldelse af: Lucer – The New World. Release d. 20. maj 2022 via Mighty Music/Target Group. 

I juni sidste år udgav Lucer, “L.A. Collection” – et opsamlingsalbum fra tiden, dengang Lucer hed L.A. Collection. Selvom det lød som en lightudgave af 80’erne og specielt AC/DC – var det på den gode måde både energisk og festligt. The New World er allerede forældet…

 

Egentlig var det planen, at The New World skulle have været udgivet i januar 2022, men pga. personlige årsager i bandet blev den altså udskudt til maj. Måske skulle de have brugt tiden på at gå tilbage i studiet og lyttet til det igen, inden det blev udgivet.

Hele albummet og især numrene “Older”, “Only One” og “Empire” lyder som noget electro-pop-rock fra 00’erne/10’erne. “Empire” minder om The Rasmus’ sang af samme navn, og “Older” minder om noget af Carpark North eller H.E.R.O for at nævne nogle eksempler. Apropos H.E.R.O. så er pladen produceret af H.E.R.O.s forsanger, Christoffer Stjerne – det kan godt høres.

Under den ellers gode sang “One Of Us” med omkvædet: “If you’re not one of us / You are the enemy / If you’re not one of us / You are the problem”, får jeg et ubehageligt flashback til George W. Bushs “Axis of Evil”-tale-citat: “Either you are with us, or you are with the terrorists”. Det er ret uheldigt, og det er lidt svært at ignorere, når jeg først har lagt mærke til ligheden. 

Talemåden “be careful what you wish for, it might come true” (gen)bruges i “Death Wish”, men ligesom “what dosen’t kill you makes you stronger” og “life is like a box of chocolate, you never know what you’re gonna get”, er de alle blevet brugt et utal af gange, og sangen mister derfor tyngde og betydning. Den samme følelse har jeg i øvrigt også med “Trouble” og “Revenge”. 

Lucer kunne sagtens deltage i Dansk Melodi Grand Prix/Eurovision Song Contest, fordi de er tilpas poppede og rockede – så rockede, så de føles alternativt i forhold til det andet pop, men også så poppet, ingen får aftenkaffen galt i halsen. På dén måde minder de både om A Friend In London (vandt DMGP i 2011 med “New Tomorrow”) og Anti Social Media (vandt DMGP i 2015 med “The Way You Are”). Det er kun lige over gennemsnittet for “god rockmusik”.

Det eneste lyspunkt på pladen er titelnummeret, der har lidt af samme energi som på L.A Collection lidt ligesom “Party Like a Rockstar” fra Ghost Town-pladen. Resten er for poppet og mainstream. Der er langt op til Dizzy Mizz Lizzy og Tim Christensens sangskrivning om uforløst kærlighed, frustationer og eurofori, som Lucer sandsynligvis gerne vil op på (hvem vil ikke det?). 

Da jeg havde hørt hele albummet igennem, var jeg meget skuffet. Efter L.A. Collection, havde jeg forventet noget mere rocket. Af den grund får Lucer og The New World kun 2 stjerner. 

The New World tracklist:

  1. The New World 
  2. One Of Us 
  3. No Soul
  4. Older
  5. Empire 
  6. Death Wish
  7. Revenge
  8. White Lies
  9. Trouble 
  10. Only One
Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Lucer - The New World

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Lucer - The New World. Release d. 20. maj 2022 via Mighty Music/Target Group.  I juni sidste år udgav Lucer, "L.A. Collection" - et opsamlingsalbum fra tiden, dengang Lucer hed L.A. Collection. Selvom det lød som en lightudgave af 80'erne og specielt AC/DC...Love is a Lucer’s game