Alice Cooper

Når nutid bliver fortid

-

Anmeldelse af: Tygers Of Pan Tang – A New Heartbeat. Release d. 25. februar 2022 via Mighty Music/Target Group.

Så er den “gal” igen! Tygers Of Pan Tang udgiver nyt! Men det er ikke et studiealbum, det er en EP!

 

Tygers Of Pan Tangs seneste studieskive, Ritual, udkom i november 2019. Men i september 2020 udgav de en genudgivelse af pladen Ambush, og i maj 2021 udkom et opsamlingsalbum. Hvornår stopper udgivelses-maratonet? Ikke lige foreløbig…

EPen består af to gamle numre (“Fireclown” og “Killers”) og to nye numre (“A New Heartbeat” og “Red Mist”). I anmeldelsen af Ambush satte jeg spørgsmålstegn ved nødvendigheden af reissiuet. Det gør jeg også ved denne “Extended Play”. “A New Heartbeat” og “Red Mist” er udmærkede numre, men de er bare ikke gode nok til at vække interesse for yderligere.

“Killers” er heldigvis ikke et cover af Iron Maidens nummer af samme navn (fra 1981). Faktisk Tygers…’ version yngre (fra 1980), ligesom “Fireclown”, der også stammer fra Wild Cat-albummet. 

Der er gået inflation i “ligegyldige” udspil for Tygers mellem deres studiealbums. Jeg har den opfattelse, at hvis ikke et band har nok på hjerte til et helt nyt album, men kun singler, EPer, livealbums og opsamlinger, burde de hellere tie, indtil en hel LP er klar til de ventende fans. Normalt siger man: “If you don’t have anything nice to say, don’t say anything at all”. Det er jeg lodret uenig i. Her tænker jeg specielt på Behemoth. 

A New Heartbeat er lige så ligegyldig, som det discountmusik og -bras, der kan/kunne købes i Flying Tiger Of Copenhagen, og som mest af alt minder om venteværelsesmusik, som meget hurtigt bliver irriterende. Musikken peger ikke frem mod en visionær fremtid, men nærmere tilbage til “de gode gamle dage”. Yderligere føles det som om, at man har hørt det før, selv om det ikke er tilfældet.

Tygers Of Pan Tang får derfor kun 1/2 stjerne for de nye numre og 1/2 stjerne for de gamle – altså i alt 1 stjerne. 

 

A New Heartbeat trackliste:

  1. A New Heartbeat
  2. Fireclown
  3. Red Mist
  4. Killers
Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Tygers Of Pan Tang - A New Heartbeat

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Tygers Of Pan Tang - A New Heartbeat. Release d. 25. februar 2022 via Mighty Music/Target Group. Så er den “gal” igen! Tygers Of Pan Tang udgiver nyt! Men det er ikke et studiealbum, det er en EP!   Tygers Of Pan Tangs seneste studieskive,...Når nutid bliver fortid