Alice Cooper

Tygers taber terræn

-

Anmeldelse af: Tygers Of Pan Tang – Ambush (reissue). Release 18. september 2020 via Mighty Music/Target Group.

Britiske Tygers Of Pan Tang er særdeles aktive på trods af deres høje alder både på livescenen og i studiet.

I maj 2019 spillede Tygers of Pan Tang til Nordic Noise i København og i november ‘19 på Nordic Noise i Newcastle (UK). D. 22. november ‘19 udkom deres 12. studiealbum Ritual, der i dén grad beviste, at de stadig var “flyvende” – læs anmeldelsen HER.
Nu bliver deres 10. studiealbum, Ambush (fra 2012), genudgivet med fire ekstranumre (en demo, to livenumre og en “ny” sang). Med videnen at allerede til december bliver en ‘best of’-plade udgivet, virker det lidt unødvendigt at genudsende Ambush, også selvom det er et godt album.

Liveversionerne af “Keeping Me Alive” og “These Eyes” samt demoversionen af “Rock’n’Roll Dream” bringer ikke meget nyt i forhold til originalerne. Selvfølgelig kan man godt høre, at det er henholdsvis live og demo, men forskellene er marginalt små. “Cruel Hands Of Time” er lige så god som de 11 første numre med klassiske heavy metal-guitarsoli og -riffs. Som et (halv)voksent menneske kan jeg alt for godt relatere til, at tiden går alt for hurtigt. Men jeg vil have flere nye numre end blot ét!

Tilbage i november gav jeg Ritual 4,5 stjerner for et overraskende vellykket album, der havde mange gode sange. Denne genudgivelse får til gengæld en noget lavere karaktér. Idéen om at genudsende et gammelt album er i princippet god, men Ambush er “kun” 8 år gammelt – så skulle de hellere have taget et af dem fra 80’erne, så nyhedsværdien og aldersdifferencen var større. Eller have slået det sammen med ‘best of’-albummet, der udkommer lige til julesalget (d. 20. december). Eller bare have ventet to år, så det passer med et 10 års jubilæum for Ambush.

Coronakrisen kradser også for Tygers…, men så må de eller pladeselskabet (Mighty Music/Target Group) være mere opfindsomme. Men superfanen/samleren vil nok købe pladen alligevel, og det er vel pointen.

Ambush virker mere som et halvdårligt selvforsvarsstunt end et farligt bagholdsangreb og får derfor sølle 3 stjerner.

 

Trackliste:

 1. Keeping Me Alive
 2. These Eyes
 3. One Of A Kind
 4. Rock’n’Roll Dream
 5. She
 6. Man On Fire
 7. Play To Win
 8. Burning Desire
 9. Hey Suzie
 10. Mr. Indispensable
 11. Speed
 12. Cruel Hands Of Time (studio outtake)
 13. Keeping Me Alive (live)
 14. These Eyes (live)
 15. Rock’n’Roll Dream (demo)
Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Tygers Of Pan Tang - Ambush (reissue)

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Tygers Of Pan Tang - Ambush (reissue). Release 18. september 2020 via Mighty Music/Target Group. Britiske Tygers Of Pan Tang er særdeles aktive på trods af deres høje alder både på livescenen og i studiet. I maj 2019 spillede Tygers of Pan Tang til...Tygers taber terræn