Alice Cooper

Psvcode af Psy:code

-

Anmeldelse af: Psy:code – Psvcode. Udgivet 03. december 2021. Selvudgivet.

Nyt album fra Amar’kanske PSY:CODE

 

For halvandet år siden fik vi sidst nyt fra Dragør-baseret Psy:code.

Det er da ret hurtigt, tænker de fleste nok?
Og, ja, normalt ville det være imponerende hurtigt. Men hvis vi lige husker på, at det meste af verdenen jo har været mere eller mindre lukket det sidste 1,5 års tid. Så giver det faktisk meget god mening.

Hvad har Psy:code så brugt tiden på?

Tjo, allerede på første nummer, “Unrestrained”, på den nye skive, Psvcode, bliver man stærkt blæst tilbage af en gevaldigt tungere lyd, end vi er vant til fra bandet.

Der er dog ingen tvivl om, at det er Psy:code med deres efterhånden velkendte melodiske lyde blandet med god tung metal.

På deres sidste album, Persona, valgte gruppen at lave primært mere stille og melodiske numre.

Det er helt væk på denne skive!

På dette album skal vi bare smadres med en go’ gang fé død.

Men, bare rolig, for som beskrevet tidligere, får vi stadigt massere af den velkendte melodiske baggrund, som giver Psy:code deres varemærke.

Dette blandes så sammen i en smuk cocktail af høj hastighed, vilde riffs og en ond tyngde ikke før hørt fra bandet på det gamle krigsfort.

Det går sgu ikke stille her! Hvert nummer sætter fra starten ens hoved i gang med at rokke frem og tilbage, mens frontmandens growls får resten af kroppen i gang.

På dette album er bandet også gået væk fra en anden ting, som ellers har været meget interessant på de sidste to album.
Nemlig et til flere numre sunget på dansk. Dette er fraværende fra Psvcode, men det gør ikke så meget, for vokalen fungere helt fantastisk på engelsk både på de korte rene stykker til de næsten vrælende og selvfølgeligt tunge growls.

De mange vokalskift fra forsangeren fungerer altid ret godt og er klart med til at gøre numre som “You Lead Me” og “Extraction” til sange, man husker og kommer til at brumme for sig selv.

Så hvad leverer Psy:code på dette deres 5 studiealbum? En videreudvikling af den gode slags.

De fleste, der kender mig, ved, jeg har en svaghed for melodisk metal og især den slags, som Psy:code har leveret på de sidste to album.

Er det her så et farvel til min glæde for bandet?

Nej, tværtimod. Videreudvikling er livsvigtigt for et band. Det er klart at et komplet skifte kunne skræmme folk væk, men når man stille og roligt udbygger og ændrer lidt her og der, så udviklingen er løbende, så kan man i de fleste tilfælde ramme noget, flere får øjnene op for.

Tungere og hurtigere udvikler Psy:code sig og viser flere og flere, hvem de er, og hvorfor vi skal tjekke dem ud.

Så kender du dem ikke, er det en god idé lige at tjekke dem og deres tidligere albums ud.

ANTAL STJERNER

Psy:code - Psvcode

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Psy:code - Psvcode. Udgivet 03. december 2021. Selvudgivet. Nyt album fra Amar’kanske PSY:CODE   For halvandet år siden fik vi sidst nyt fra Dragør-baseret Psy:code. Det er da ret hurtigt, tænker de fleste nok? Og, ja, normalt ville det være imponerende hurtigt. Men hvis vi lige husker...Psvcode af Psy:code