Alice Cooper

Sonata Arcticas anonyme, akustiske alternativer 

-

Anmeldelse af: Sonata Arctica – Acoustic Adventures, Volume One. Release d. 21. januar 2022 via Atomic Fire Records. 

 

Sonata Arctica stammer fra den nordvest-finske by Kemi. På trods af navnet så er “kemien” i musikken næsten forduftet på denne udgivelse.

 

I september 2019 udgav Sonata Arctica deres seneste, tiende studiealbum, Talviyö. Sidste år, i 2021, skulle de have turneret med “Acoustic Adventures”, men det blev udskudt til 2022, hvor “Volume Two” også udkommer (til efteråret). De sange er blevet genindspillet i en akustisk version.
“Volume One” består af 11 blandede numre fra deres bagkatalog bl.a. “Tallulah” fra Silence-skiven (2001) og “A Little Less Understanding” fra Talviyö

 

“The Rest Of The Sun Belongs To Me” er den eneste nye, hvilket er et godt nummer med omkvædet: “Bring me life, With your ray of light … You can do what you want with the sea, But the rest of the sun belongs to me”, men ikke deres bedste.
Det er til gengæld “Wolf & Raven” og “Don’t Say A Word”. Uptempoet fungerer bedre i en akustisk version – det er mere organisk end de mere langsommelige sange, som bliver lidt for singer-songwriter-country-blues-agtige. Tony Kakkos stemme har stadig en tildens til at klynke lidt for meget, ligesom jeg nævnte i anmeldelsen af Talviyö. Men når tempoet er højt, lægger man knapt så meget mærke til det. 

I “As If The World Wasn’t Ending” fyrer Henrik Klingenberg op under keyboardet, hvilket klæder den, ligesom “Alone In Heaven” kun bliver bedre i en akustisk version, selvom begge sange også var gode inden da. Resten er lidt “ligegyldige”.

Acoustic Adventures, Volume One er et udmærket alternativ til de normale, symfoniske versioner, hvis man har hørt de gamle til hudløshed og vil have noget “nyt”, men som stadig er velkendt.
Sonata Arctica lyder som de plejer, dog i en low key-udgave, og det er passende for et band, der alligevel ikke er store nok til stadionkoncerter som deres landsmænd i Amorphis, Nightwish, Wintersun og Apocalyptica.

Talviyö gav jeg 4 stjerner, men Acoustic Adventures, Volume One må nøjes med 2,5 stjerner. 

 

Acoustic Adventures, Volume One trackliste:

 1. The Rest Of The Sun Belongs To Me
 2. For The Sake Of Revenge
 3. A Little Less Understanding
 4. Alone In Heaven
 5. Tallulah
 6. Don’t Say a Word
 7. As If The World Wasn’t Ending
 8. Paid In Full
 9. Tonight I Dance Alone
 10. The Wolves Die Young
 11. Wolf & Raven
 12. On The Faultline
Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Acoustic Adventures, Volume One

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Sonata Arctica - Acoustic Adventures, Volume One. Release d. 21. januar 2022 via Atomic Fire Records.    Sonata Arctica stammer fra den nordvest-finske by Kemi. På trods af navnet så er "kemien" i musikken næsten forduftet på denne udgivelse.   I september 2019 udgav Sonata Arctica...Sonata Arcticas anonyme, akustiske alternativer