Alice Cooper

Udsigten er fremragende i Alaska

-

Anmeldelse af Archives of Alaska debut-EP.

Vi nærmer os topmålet for en dansk debut-udgivelse i lang tid, som andre bands burde skæve til for inspiration i mere end én forstand

Når jeg betragter coveret til Archives of Alaskas selvbetitlede debut-EP med sit flotte snelandskab, fornemmer jeg en indlemmelse i noget større, og det er noget af en præstation med tanke på, at det er en kold tid, som vi lever i, som en dansk folkesanger plejer at kvæde om.

Og noget af en præstation er da immervæk også den oplevelse, jeg sidder tilbage med efter et par gennemlytninger af nævnte udgivelse! Hvis jeg ikke vidste bedre, kunne jeg forledes til at tro, at denne udgivelse var en smagsprøve mellem to større udgivelser fra et vel-etableret band. Sådan lidt på samme måde som den seneste “The Duke” EP fra Lamb of God.

Nævnte amerikanske orkester er dog ikke første indskydelse med associationer, jeg får, når jeg hører bandet her, men som jeg var inde på, da jeg så bandet live for første gang, så emmer omkvædene i sangene af en moderne version af Bullet for My Valentine, mens versene kunne lyde som 36 Crazyfists med en vokal fra bandet Zao.

Det kan umiddelbart lyde som det gamle ordsprog med, at for mange kokke korrumperer retterne, men det fungerer – i tilskrift til det tidligere nævnte – perfekt, fordi kvaliteten er så gigantisk på EP’en her.

Skulle jeg fremhæve en enkelt sang fra den fire numre lange udgivelse, så må det blive “Concerta”. Den har det hele med semi-disharmoniske elementer i verset, derefter indbydelse til headbanging og opfordring til fællessang i omkvædet – og intet af det virker forceret!

Isoleret set føler jeg mig næsten forpligtet til at smide en topkarakter efter EP’en, da jeg ikke har en finger at sætte på noget ud fra det lydudtryk, jeg stærkt fornemmer, bandet går efter. Der er ikke uoverensstemmelse mellem promo-materiale og oplevelsen af sangene. Produktionen er også i top og sangene er så velskrevet, at jeg næsten har lyst til… Nej, fuck det, jeg VED, at jeg vil genlytte til den her EP senere, hvilket er en sjældenhed fra min side med mange debut-udgivelser.

Så som sagt indledningsvis, så kunne mange bands lære af Archives of Alaska om, hvordan tingene skal eksekveres med at holde alle elementer i høj standard og skabe en flot udgivelse lige fra produktion til cover. På livefronten skal bandet dog høste sig lidt mere erfaring for helt at slå igennem, som mange i vores medbragte følge pointerede til den tidligere refererede koncert, så skulle bandet her tjekkes ud senere.

Og denne EP bekræfter bare den gnist, der blev antændt til koncerten; her er flammerne, og lad os så håbe, at Archives of Alaska kan skabe et inferno i fremtiden, for de har SATEME potentialet til det!

ANTAL STJERNER

Archives of Alaska - EP

Del denne artikel

Seneste artikler

Here’s Brucey!

Død ved kølle!

Starring at the mosh

Fotoreportage: Dvne

Populære kategorier

Anmeldelse af Archives of Alaska debut-EP. Vi nærmer os topmålet for en dansk debut-udgivelse i lang tid, som andre bands burde skæve til for inspiration i mere end én forstand Når jeg betragter coveret til Archives of Alaskas selvbetitlede debut-EP med sit flotte snelandskab, fornemmer jeg...Udsigten er fremragende i Alaska