Alice Cooper

Volbeat revancerede i hovedstaden

Anmeldelse af: Volbeat, Forum, København, 27. oktober 2016

Volbeat viste for alvor format til gårsdagens koncert i forum, som kunne byde på spændende gæster og en snert af skuffelse.

Man kan efterhånden ikke være i tvivl. Når først Motörheads “Born To Raise Hell” brager ud af højtalerne, så ved man, der ikke er mange sekunder tilbage, før det store Volbeat-lærred rammer scenekanten. Gårsdagens koncert i Forum var ingen undtagelse, og da lærredet endelig faldt ned på den store scene, var det til tonerne af “The Devil’s Bleeding Crown” fra bandets nye plade.

Den nye plade, “Seal The Deal & Let’s Boogie“, fik, måske nogen bekendt, en meget blandet modtagelse. Bl.a. andet fordi Volbeat valgte at gå to skridt tilbage fra metal-genren og et skridt frem på populær-rock. Men heldigvis havde bandet valgt kun at tage de “tunge” skyts med fra den nye plade som “Let It Burn”, “For Evigt”, “Goodbye Forever”, “Black Rose”, “Seal The Deal” og de 58 sekunder i metal-himlen, da de spillede den med “Slaytan”. Bryder man sig om den nye plade eller ej, så fungerer sangene ganske glimrende live.

… og Volbeat er et glimrende liveband. Michael Poulsen og Jon Larsen er hovedmændende i bandet. Både bag scenen såvel som på scenen. De formår dog ikke at holde liv i koncerten alene. Lead guitarist Rob Caggiano bidrager stadig med de hurtige soli og smarte finesser, at man helt glemmer, at Volbeat ikke altid har haft så erfaren en guitarist. Volbeats nyeste medlem Kasper Larsen har store sko, han skal udfylde. Han formåede dog ikke at skabe en magi om sig selv, men han knoklede røven ud af bukserne for at holde magien i live for publikum.

Lyden i Forum denne aften var dog heller ikke tilfredsstillende. Det store betonlokale kan bare ikke magte at håndtere en koncert på så højt niveau. Men om der var fixet lidt med lyden for at skåne Michael Poulsen stemme, skal jeg ikke kunne sige, da manden bekendte, at han var rendt ind i en halsbetændelse, som også ville med til en udsolgt Volbeat-koncert.

Men der var håb forude for at Michael kunne spare lidt på stemmen. Bandet kunne nemlig præsentere nogle få musikalske venner i løbet af denne københavner-aften. Jakob Øelund fra Grumpynators havde taget sin kontrabas med på rockabilly nummeret “16 Dollars”. Johan Olsen fra Magtens Korridorer dukkede også op og skabte magi på “For Evigt” og “Gardens Tale”. Sidst men ikke mindst dukkede selveste Mark “Barney” Greenway fra Napalm Death op og leverede den growlende lyrik på “Evelyn”. Et øjeblik, der om noget kunne dele vandene på Volbeats efterhånden mangfoldige fanskare. Størstedelen stod og vidste ikke rigtig, hvad de skulle gøre af sig selv, mens vi andre headbangede, smed hornene i luften og growlede med. Det var præcis lige så godt, som man turde håbe på.

Jeg må dog personligt indrømme, at jeg ikke kunne spotte et eneste nummer fra Volbeats første album, “The Strenght/The Sound/The Songs”, (udover Dusty Springfield coveret). Jeg ved ikke, hvad sange som “Pool of Booze” og “Rebel Monster” har gjort forkert. Passer de ikke ind i selskabet mere? Eller bliver de lagt på is for at varme op til noget 15 årsjubilæum? Jeg ved det ikke, men en skuffelse det er det.

Volbeat virkede trods lidt sygdom veloplagte. De havde endnu engang energien til at mestre en koncert i Forum. Alt, hvad jeg tidligere havde læst mig frem til om koncerten d. 19. oktober i Jyske Bank Boxen, er forlængst lagt på hylden. Bandet havde også taget sig den frihed at ændre på setlisten til gårsdagens koncert, som i mine øjne får koncerten i Boxen til at lyde som danmarks største halbal. Da vi slap for “Cape of Our Hero” og “Fallen” og istedet fik “Boa [JDM]” og den brutale “Evelyn”.

Volbeat
Fotograf: Mark Stoumann

Volbeat
Fotograf: Mark Stoumann

Vobeat
Fotograf: Mark Stoumann

Volbeat
Fotograf: Mark Stoumann

Volbeat
Fotograf: Mark Stoumann

 

2 KOMMENTARER

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar
Indtast venligst dit navn her

Discover

Latest

Tygers taber terræn

Anmeldelse af: Tygers Of Pan Tang - Ambush (reissue). Release 18. september 2020 via Mighty Music/Target Group.   Britiske Tygers Of Pan Tang er særdeles aktive...

Lidt fra hver ende af spektret

Anmeldelse af: Raise Your Horns 2020. Musikhuzet, Rønne. 11. - 12. september. Del 2 af 2. Hvor førstedagen af årets udgave af Raise Your Horns-festivalen...

Det skete – rent faktisk – i de dage!

Anmeldelse af: Raise Your Horns 2020. Musikhuzet, Rønne. 11. - 12. september 2020. Del 1 af 2. Det er næsten ikke til at tro, men...

Chill Anselmo

Anmeldelse af: En Minor - When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out. 04. september 2020 via Season of Mist. Der skrues op...

Fotoreportage: Artilley + Manticora

Fotoreportage fra: Artillery + Manticora. Amager Bio, Kbh. 04. september 2020. Hvordan ser metalkoncerter ud anno efteråret 2020 i denne tid? Det kan du få...