Alice Cooper

MAD-koncertgænger: Stinus Lindgreen

-

I denne uge havde Stinus Lindgreen, folketingsmedlem for Radikale Venstre og metalfan, fødselsdag – han fyldte 43 år. Han er har en kandidatgrad og Ph.d. i bioinformatik, og han er digitaliserings-, forebyggelses-, it-, psykiatri-, sundheds- og transportordfører.

Derfor deltager han i voxpoppen.

Foto: Radikale Venstre.

 

Hvorfor tager du til koncerter?

“Jeg elsker musik og lytter til noget det meste af tiden – når jeg cykler til arbejde, køber ind eller laver mad. Men at opleve musikken live direkte med kunstnerne og sammen med andre fans er en særlig oplevelse. Derudover vil jeg gerne støtte musikerne direkte ved at købe billet, en tshirt, en LP eller lignende.”

 

Hvilken koncert har været den fedeste for dig?

“Uha, det er svært at svare på. Jeg har været til mange fantastiske koncerter, men jeg ville nok fremhæve Type O Negative i Vega i 1997. Det var deres storhedstid, og jeg husker det som en formidabel koncert. Det var vist samme år, jeg også oplevede en unik dobbeltkoncert samme sted med Mercyful Fate og King Diamond. Det var storslået! Men skal jeg nævne én og kun en, så må det blive Pantera i K.B. Hallen tilbage i 1994. Det var min første metalkoncert, og jeg har været solgt lige siden!”

 

Hvilken koncert var så den værste?

“Ja, det må nok blive Mötley Crüe på årets Copenhell. En pinlig omgang.”

 

Er der et band, som virkelig har fanget din opmærksomhed (for nylig)?

“Op til årets Copenhell blev jeg af en kammerat gjort opmærksom på Zeal & Ardor, som jeg på en eller anden måde havde overset. Dem lytter jeg meget til. Deres autenticitet og legende tilgang til at kombinere genrer kan jeg virkelig godt lide.”

 

Hvad er den bedste festival i Danmark?

“Jeg har ikke det store grundlag til at lave en ordentlig vurdering, for jeg har kun deltaget fast på en festival, og det er Copenhell – men jeg elsker den festival. Hele konceptet, ideen med også at inddrage nørdkulturen, selvironien. Det er perfekt.”

 

Hvilket år var Copenhell bedst ifølge dig?

“Det er jo meget svært at toppe det lineup, der var i 2022: Metallica, Iron Maiden, Mercyful Fate, Opeth, Death to All, Judas Priest … det var en fænomenal festival!”

 

Hvad er dit all time favorite band eller subgenre?

“Svært spørgsmål. Jeg er stor fan af Devin Townsend og alt, hvad han har lavet, fra hans ekstreme fase med Strapping Young Lad (også en genial koncert i Lille Vega i 2006!) og helt til hans mere ambiente udgivelser. Han er i mine øjne en genial musiker. Ellers må jeg nævne mesteren Frank Zappa, som jeg lytter rigtig meget til.”

 

Spiller du selv i et band?

“Nej. Jeg har under tvang spillet lidt klaver og blokfløjte, men det er nok bedst for alle, at jeg bare lytter til musik…”

 

Har du nogle musik-relaterede tatoveringer?

“Nej. Ikke endnu i hvert fald.” 

 

Hvor kan vi finde dig til den næste koncert?

“Hvis jeg er i landet, så ville jeg gerne se Killswitch Engage i Amager Bio til august. Eller også bliver det Life Of Agony i Pumpehuset senere på året.”

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier