Alice Cooper

Der er noget ved Ashes of Billy

-

Anmeldelse af Ashes of Billy – Obscene (EP). Udgives d. 7. marts 2024 via Prime Collective.

Ashes of Billys “smil” er charmerende, nonchalant og diabolsk.

 

I november 2023 så jeg Ashes of Billy til awardshowet Den Hårde Tone. De tre unge gutter åbnede eventet med en sikker 90’er grunge-rock stil – og det fortsætter de med på denne EP, der viser lovende takter for trioen. Dette er deres tredje EP i rækken efter The Right Place, 2023, og Playdate, 2022.

Hvis man kunne lide Nirvana, Soundgarden og Kashmir i slutningen af sidste årtusinde, vil man også godt synes om Ashes of Billy. Der er mange nyere metalbands, der læner sig mere op ad 80’ernes thrash og dødsmetal, så det er forfriskende med en anden subgenre og årti som inspirationskilde. 

Johan Borgaa (trommer), Anton Stampe (bas) og Daniel Aabenhus Herman (guitar og vokal) kan uden tvivl deres kram. Når man oveni hatten tillægger deres aldre, 14-16 år, er det endnu mere imponerende. Nogle gange lyder forsangeren, Daniel, overraskende meget som Chris Cornell, ligesom Rasmus Revsbech i Franklin Zoo også gjorde på The Dandelion Child bl.a., men Ashes of Billy er mindre metalliske og mere rockede. Det gør dog ikke mig noget, da jeg også holder af rock. Teksterne er personlige, men aldrig for intime og private – de fleste (teenagere) kan også relatere sig til det.

EP’en består af fire numre, hvor de alle har stærke melodier, omkvæd og er fængende. I “Down The Hill” synges “Don’t expect me to help / Don’t expect me to feel for you / Say goodbye to all your friends / Say goodbye to what you know”. I “Something About Your Smile” går omkvædet: “There’s something about your smile I hate  / That makes me wanna throw up again / There’s something about the lies you tell / Shouldn’t we just end it right here”. Ashes of Billy forsøger altså ikke halvhjertet at være ung med de unge med sådanne tekster, ligesom de gamle rockbands fra 90’erne – de ER ung med de unge – og det kan mærkes, både teksterne og i det samlede musikalske udtryk.

Det eneste ærgerlige ved EP’en er, at tre ud af fire numre allerede var udgivet som singler inden EP’ens udgivelse. Så nyhedsværdien er minimal. Men der er alligevel noget ved Ashes of Billy – de har absolut potentiale til at blive store – jeg glæder mig til deres næste udgivelse – forhåbentlig et fuldlængdealbum.

 

Obscene trackliste: 

  1. Down The Hill 
  2. Feel You Around 
  3. Something About Your Smile 
  4. Obscene
Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Ashes of Billy - Obscene

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af Ashes of Billy - Obscene (EP). Udgives d. 7. marts 2024 via Prime Collective. Ashes of Billys “smil” er charmerende, nonchalant og diabolsk.   I november 2023 så jeg Ashes of Billy til awardshowet Den Hårde Tone. De tre unge gutter åbnede eventet med en...Der er noget ved Ashes of Billy