Alice Cooper

MAD-koncertgænger: Sofia Schmidt

-

Vores egen anmelder Sofia Schmidt giver her sine svar til voxpoppens spørgsmål.

 

Foto: Anna Holm Sørensen @annadoesdrawing

Hvorfor tager du til koncerter?

“Jeg tager til koncerter for at opleve, hvordan artister, jeg ser op til og synes er interessante, spiller live. Liveformatet er fundamentalt noget andet end optaget musik, da det spontane, personlige og umiddelbare udtryk virkeligt kan komme til sin ret. Du kan opleve kunstnerne på en direkte måde, og det, synes jeg, er fedt. Elsker, når artister gør noget ud af det visuelle og sceniske. Scenen er et rum, hvor du kan skabe oplevelser, der går ud over det ordinære, og jeg tager ikke til koncert for at opleve leverpostej og Merrild-kaffe.”

 

Hvilken koncert har været den fedeste for dig?

Devin Townsend (Copenhell 2022), helt klart! Så den fra siden af selve scenen; det er en oplevelse, jeg aldrig glemmer. Af “almindelige” koncertoplevelser står Lingua Ignota (Royal Metal Fest 2019) og Nightwish (Wacken 2018) stærkt i hukommelsen.”

Jeg havde også en fantastisk oplevelse af Barbara Hannigan i Tivolis Koncertsal i sommeren 2022. Ud over at hun er umenneskelig dygtig til at dirigere og synge (samtidig), så ved hun, hvad hun vil. Hun tager kunstneriske valg, der er så stærke, at man ikke kan gøre andet end at overgive sig. Jeg gik derfra med en følelse af at være blevet inspireret på “Kan man virkeligt spille musik sådan? JA, hvis man mener det!”-måden. Har af samme årsag også en svaghed for super smadrede ting live som HIRAKI, Galge, EYES og den slags. Der er taget nogle valg, og de køres HELE vejen ud. Det er fedt!”

 

Hvilken koncert var så den værste?

“Det er meget sjældent, jeg udvandrer fra en koncert, selv hvis den er ekstrem dårlig.
Jeg bliver som regel stående og får en form for oplevelse ud af det alligevel – et case study, om man vil. Da Guns N’ Roses spillede på Copenhell i 2023, kunne jeg dog ikke finde charmen i det, og med udsigt til tre timer måtte jeg kaste håndklædet i ringen på dén forestilling.”

 

Er der et band, som virkelig har fanget din opmærksomhed (for nylig)?

“Ja! Er ligesom alle andre faldet pladask for Sleep Token og deres grænseløse musikalske univers. Det, der tiltrækker mig ved de tungere genrer, er den indbyggede mulighed for at eksperimentere og skubbe til grænser for format, stil og udtryk.”

 

Hvad er den bedste festival i Danmark?

“Hmmm, der er efterhånden lige så mange festivaler, som der er weekender på et år, og det er fantastisk! Jeg gik desværre glip af Epic Fest, men der er et fuldstændigt vanvittigt lineup til 2024, som jeg SKAL opleve!”

“Royal Metal Fest har haft nogle interessante bookinger i sin tid med super nicheprægede artister, som er en profil, jeg har stor respekt for. Jeg glæder mig til at se, hvilken retning festivalen tager i den i “genopståede” udgave.”

 

Hvilket år var Copenhell bedst ifølge dig?

“2022. Det var året, hvor jeg så festivalen fra en ny vinkel som konferencier og mødte en masse helt fantastiske og inspirerende mennesker.
Det ultimative highlight var smalltalk med Devin Townsend bag scenen på Hades.
Den bliver svær at slå!”

 

Hvad er dit all time favorite band eller subgenre?

“Årh, den er sgu svær, men vender altid tilbage til powermetal og djent, uanset hvor meget jeg prøver at have god smag ;)”

 

Spiller du selv i et band?

“Ja, er vokalist i Ethereal Kingdoms (prog/orchestral).
Jeg arbejder fuldtid med musikken i forskellige afskygninger mest det klassiske, så jeg kommer en del rundt.
Det er blevet til en god håndfuld sessions og features med forskellige andre kunstnere både live og i studiet.
Har været ude live med bl.a. Lamentari, Daze of June, Idaslet, Woebegone Obscured og mange andre. I mit lydstudie er der fri leg, da der ikke er geografiske og fysiske begrænsninger, så der har jeg arbejdet med alt fra alt fra 8-bit blackmetal (Gonemage) og epic symphonic kor (Neopera) til kortfilm-soundtracks (Hellige Høne).”

 

Har du nogle musik-relaterede tatoveringer?

“Nej, har faktisk ingen tatoveringer overhovedet.
Jeg har dog mange band-shirts og underlig merch.
Stoltheden i min samling er et Wacken-kaffekrus, som jeg fik signeret af Wintersun til et meet & greet i 2018 på samme festival – et år senere spillede Ethereal Kingdoms med dem i Roskilde, så der blev verden pludseligt et ekstremt lille sted, hahah!”

 

Hvor kan vi finde dig til den næste koncert?

“Sandsynligvis kan du finde mig et sted på Copenhagen Opera Festival til noget lidt eksperimenterende – er i hvert fald 100 % på Udgårdsfest til september, så kom og sig hej!”

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier