Alice Cooper

Jumpdafuckup – og det gjorde vi!

-

Soulfly, Pumpehuset 2015

Med en opvarmning der satte gang i festen, var alle klar til at “jumpdafuckup” med Soulfly, som væltede pumpehuset med mosh og circlepits med en bunke svedige metallere!

Vi starter faktisk efter dørene er åbnet, og vi endnu ikke er kommet ind. Jeg og mine venner går ind i pumpehusets hyggelige gård, og hører musik med det samme. Her har vi så et band der står og spiller blød pop på en lille scene til et publikum der står helt stille og småsnakker sammen, med en halvlunken øl i hånden, hvor skummet for længst er forsvundet og øllen er blevet kedelig!

Da vi sniger os igennem mængden af blandede folk i gården, tænker jeg undervejs, “jeg håber vi har en dør åben på pumpehuset, så poppen endnu en gang kan mærke den tunge og bragende ryst fra metallets verden”.

Vi er alle kommet ind, og starter ud med den obligatoriske fadøl, for lige at gøre halsen klar til at skråle med på de fede numre som “Prophecy, Bloodshed og Jumpdafuckup”, og inden længe går opvarmningsbandet på, så vi må hoppe ned og se dem spille.

Aphyxion
Ud fra de få numre jeg har hørt med Aphyxion, kan jeg ikke blære mig med at være den store kender af deres musik. Aphyxion består af en bunke drenge fra Ribe (Europas smukkeste by i 2014) med vokalist Michael Vahl, guitarister Jonas Haagensen og Bertil Rytter, bassist Jais Jessen og trommeslager Jakob Jensen.
Aphyxion står klar på den lille scene i Pumpehuset, og det tør siges at være en meget lille scene, da trommeslager Jakob, sidder helt fremme på kanten af scenen, og forsanger Michael står lige foran trommesættet med kun 50 cm. at hoppe rundt på inden han brager ind i en monitor.

Som de går i gang med at spille, er der kun en vej, og det er frem mod scenen! Folk strømmer frem, som var det Soulfly der gik på allerede. Jeg må sige at jeg sjældent har set så stor opbakning om et opvarmningsband, på så lille et sted, og jeg var da selv blandt den gruppe af mennesker der stod forrest! Her skulle der headbanges, og det skulle helst kunne mærkes dagen efter – det kan det så også!

Aphyxion har været heldige at få denne chance til at varme op for Soulfly, men med så kort varsel at deres ene guitarist ikke kunne nå med, grundet ferie i Spanien, så de har lånt Mark Drastrup fra bandet Essence, til at spille guitaren denne aften, og det gjorde han godt, man skulle næsten tro at han var fast inventar!
Jeg vil helt klart tage ind og se de drenge her spille igen, da jeg må indrømme at være blevet en ny fan af deres band, det er melodisk og tungt dødsmetal som mange kan være med på!

Soulfly
Soulfly leverede helt sikkert en fed koncert, men ikke helt så fed som forventet.
Soulfly er et band jeg har lært at kende for mange år siden, og der har været en del udskiftning af medlemmerne, da Max Cavalera godt kan lide at få en ny lyd.
Cavalera er helt klart en mand der kan få gang i publikum, som han også beviste til koncerten i Pumpehuset, han havde alle metallerne snoet rundt om sin finger denne aften, ville han have at vi hoppede, så hoppede vi!

Soulfly lavede en god performance, da det er et solidt band Cavalera har samlet sig, men om han selv er ved at være for gammel til at fingrene ikke kan flytte sig så hurtigt, skal jeg ikke kunne sige, der var i hvert fald tidspunkter hvor jeg tror at Cavalera skal være glad for at have så solidt et band bag sig, da han ikke selv kunne klare den på guitaren. Samarbejdet mellem Cavalera og trommeslageren, faldt ud af takt lidt for ofte.

Cavalera kan dog helt klart holde gang i festen og få alle med til at headbange, smide horn i luften og starte mosh og circlepits, selv under cover nummeret fra Sepultura “Roots Bloody Roots” var hele pumpehuset en stor moshpit, alle metallere væltede rundt i øl og sved på gulvet, og headbangede med!

Samlet set var det helt klart en fed koncert, som blev holdt oppe af den energi der blev lagt i numrene af publikum sammen med Soulfly!

Setlisten med numrene kan findes på Spotify playeren i artiklen

4

ANTAL STJERNER

Soulfly

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Soulfly, Pumpehuset 2015 Med en opvarmning der satte gang i festen, var alle klar til at “jumpdafuckup” med Soulfly, som væltede pumpehuset med mosh og circlepits med en bunke svedige metallere! Vi starter faktisk efter dørene er åbnet, og vi endnu ikke er kommet ind. Jeg...Jumpdafuckup - og det gjorde vi!