Alice Cooper

Gammel kærlighed ruster aldrig

-

Anmeldelse af: Michael Hvolgaard Andersen – “Please Return My Stamps”. Udgivet via Emanzipation Productions. 16. september 2022.

Et genoptryk af nogle fanmagaziner med en indledning endte med at give så meget mere fra sig.

 

Egentlig havde jeg ikke tænkt mig at anmelde bogen “Please Return My Stamps” af pladeselskabsbossen Michael H. Andersen (samt forsanger i Withering Surface, Thorium, og listen med hans musiske metier kunne fortsætte længe.), da jeg ikke tænkte, det kunne kaste så meget af sig at læse de fire genoptryk af hans fanzine fra starten af 90’erne samt en lille introduktion.

Men når nu man direkte får tilbudt en fysisk udgave (jeg hader lyd- og e-bøger), så siger man da pænt ja, sætter sig udenfor i den første efterårssol på altanen med en kold øl og ser, hvad man kan få ud af den her udgivelse.

Hvis man er på alder med forfatteren (omkring midten af 40’erne), så vil man formentlig kunne nikke genkendende til, hvordan det var at være metalfan dengang i starten af 90’erne.

Det startede så i det små for Michael med at udgive fire fanzineudgaver af Emanzipation-magasinet på engelsk.

Det første, som der slår denne anmelder, er, hvordan jeg selv fandt det bøvlet og besværligt at skulle rundt i pladeforretninger samt ikke mindst afsøge mystiske afkroge af internettet for at finde frem til den slags musik, jeg godt kan lide i den tunge ende af skalaen; men når jeg læser Michaels beretning om, hvordan tingene var dengang (han er lige 10+ år ældre end undertegnede), så har jeg slet ikke noget af pibe over.

Dernæst kan man allerede mærke, at han næsten fra han kunne kravle har dyrket den tunge musik, og hvor det for andre forblev en fase, mens det for andre blev ens livslang interesse, så blev det her en levevej for manden – og man fatter dårligt nok, hvordan han angiveligt fandt tid til at drikke alle de øl OG have alle de musikprojekter plus det løse kørende ved siden af!

Man mores over tidlige interviews i Emanzipation med bands som Paradise Lost, Death, Dominus og flere til, og så kan man også mærke, hvordan fortællerstemmen og måden at sætte magasinet op ændret sig løbende, og han har tydeligvis har haft det der iværksættergen i en tidlig alder, før man kunne fodre svin med det udtryk, som man gør det i dag.

Men der, hvor bogen virkelig imponerer, er ved de personlige beretninger, for selvom de fire magasiner fylder 2/3 af den 200 sider lange bog, så er det for mit vedkommende i den første tredjedel, at skatten ligger.

Michael kunne nemt bare have lavet en kort introduktion om selve magasinerne. Han kunne også have lavet en kedelig “…og så beretning” med opremsninger for, hvad der så skete i den givne periode i en kronologisk orden, men foruden morsomme historier om næsten at have loven i røven på en som ung, ikke kunne komme hjem fra koncerter og være til de legendariske af slagsen, så er der også personlige beretninger, som næsten er for meget af det gode, når nu ikke bare hr og fru Danmark kan læse det her, men også hele verden, da bogen er på engelsk.
Derfor bevæger det næsten i retning af at være en biografi om de unge år for forfatterens vedkommende.

Nu skal man ikke være sur på et æble over ikke at være en ananas, men Michael slutter desværre mange afsnit og kapitler af med en variant over frasen: “Men det er en historie til en anden gang”.
Nu er man nærmest kommet i biografi-stemning (selvom der forhåbentlig er mange flere eventyr tilbage i Michael), men når størstedelen af bogen er dedikeret til Emanzipation, så føler man lidt, at forfatteren enten skulle have holdt sig til at fortælle om dette eller også have ladt Emanzipation være rammefortællingen om hans egen fortælling fra start og frem til nu, hvor der så var inkluderet artikler fra magasinet undervejs.

Nuvel, vil man have en indføring i, hvordan det var som purung knægt at dedikere sit liv til metallen og selv være med som fluen på væggen (om man kan huske tiden eller ej), så får man noget for pengene her.

Man kan kun håbe, at Michael følger den her udgivelse op med de historier, han lover at fortælle – og helst i fysisk bogform, tak.

“Please Return My Stamps” kan købes HER.

 

 

ANTAL STJERNER

Michael H. Andersen - Please Return My Stamps

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Michael Hvolgaard Andersen - "Please Return My Stamps". Udgivet via Emanzipation Productions. 16. september 2022. Et genoptryk af nogle fanmagaziner med en indledning endte med at give så meget mere fra sig.   Egentlig havde jeg ikke tænkt mig at anmelde bogen "Please Return My...Gammel kærlighed ruster aldrig