Alice Cooper

Copenhell ‘23: De første 10 navne!

-

Så sker der noget! Copenhell har fået ny identitet/design – inspireret af 1930’ernes farlige, men klassiske tegneserieuniVers og har nu også de første navne på plakaten!

Arkivfoto: Guillaume Blj.

Meshuggah, Architects, Clutch, Fever 333, Fishbone, Malevolence, Nervosa, Angus MCSIX, Kellermensch og ikke mindst Parkway Drive er de første 10 navne til Copenhell 2023! Kan I mærke Refshaleøen trække igen og lugte savsmulden og øllen? Dét kan vi!

Det svenske djent-metalband, Meshuggah, udgav Immutable d. 1. April i år via Atomic Fire Records og fik en flot anmeldelse her på siden: “Meshuggah behøver ikke opfinde den dybe tallerken, for det har de allerede gjort. Immutable er bare et dybt spadestik ned i den gode gamle skål af brandvarm svensk gryderet serveret med et friskt pust og ekstra drys – og det fungerer perfekt” og fik 4,5 stjerner.

Sidst, sludge-rockbandet Clutch gæstede Copenhell, var i 2019 og fik 4 stjerner og disse ord fra vores anmelder: “Neil Fallon, der ellers er kendt for at være en meget indadvendt person, leverede en overraskende formidabel frontmandspræstation, fyldt med både charme og overbevisning, da han spankulerede frem og tilbage på scenen som en anden rockprædikant. Man kunne ønske resten af bandet havde en anelse mere kontakt til publikum, men de leverede rent teknisk varen fuldstændigt. Når det er sagt leverede Clutch en overbevisende performance, der tillige var et dejligt afbræk fra den overvældende død og ødelæggelse der ellers hærger Copenhell.”
Vi glæder os til at (gen)se dem, måske på Helviti-scenen denne gang. 

Tilbage i 2016 spillede Architects i Pumpehuset, og vi kvitterede med 5 stjerner. De spillede med en “moden sikkerhed, og alle numre sad lige i skabet”, så mon ikke de fleste vil se det populære metalcore-band.  

I september udgav Parkway Drive deres syvende album, Darker Still, via Epitaph Records. De eksperimenterer lidt mere med mørke, skizofreni og metal(core). Dér var numre, som “Like Napalm”, “If a God Can Bleed” og “Soul Bleach”, hvor jeg var i tvivl om, hvorvidt jeg elskede eller hadede dem – på den gode måde, ligesom en god filmskurk. Jeg glæder mig som et lille barn til jul til at se Parkway!

På Copenhell 2018 spillede Kellermensch en fænomenal koncert og d. 28./29. oktober skal de spille til Copenhell Metal Cruise, sammen med bl.a. Destruction, Cabal og Soren Andersen. I maj udgav Kellermensch deres tredje album, Capitulism, via Persona Non Grata/Universal Music, som også fik flotte ord fra vores anmelder og 4,5 stjerner: “Der bliver på ingen måde kapituleret på Capitulism, hvor den gode sangskrivning vinder i stor stil. Til trods for at metaldelen af bandets tilbøjeligheder måske bliver lidt overset på albummet, så vinder den puljen hjem på enormt stærk sangskrivning og et udtryk, der stråler af inderlig- og ærlighed”. Vi er klar til endnu en omgang Kellermensch!

Fever 333 spillede i Pumpehuset tilbage i november 2019, efter at have givet et drøn af en koncert på Copenhell samme år. Vores anmelder beskrev førstnævnte koncert: “Som et vedvarende spark i ansigtet sprængte trioen sig gennem et set på halvanden time, der føltes som et minut. Aftenens demonstration er et klart bevis på, at Fever 333 fortsætter med at stige mod toppen og allerede besidder en mægtig urokkelig styrke, som man skal tage sig i agt for. Personligt hopper jeg med ombord på anti-vaccineloven, så jeg kan fange denne feber igen!”. Mon ikke det bliver lige så godt næste gang?

Viborg Metal Festival 2020 spillede thrashede Nervosa, men desværre var det ikke en mindeværdig koncert for vores anmelder. Ej heller var deres koncert på Voxhall i 2018 sammen med Suffocation og Venom Inc. meget mere end “jævn” for en anden anmelder. Vi må håbe, at Nervosa gør comeback til sommer!

Fishbone, Malevolence og Angus MCSIX har vi ikke anmeldt før, hverken live eller på plade, men hvis man er til henholdsvis “alternativ rock”, crossover-sludge-hardcore-metal og Gloryhammer-power, vil man også kunne lide de tre sidste bands. 

Uanset hvad er der lidt for enhver metalsmag på næste års Copenhell. 

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier