Alice Cooper

Rock’n’Roll for skillingen!

-

Anmeldelse af Junkyard Drive + Tainted Lady + Castles Made of Sand, Lokes Kælder/Gimle, 27. august 2016

Når essensen af den sande rock’n’roll-ånd skal findes i DK, er et bekendtskab med disse tre bands ikke en dårlig start

Det er svært at undgå en genbrug af begejstringens ordkvad, når man tidligere har set 66,6(!) procent af de optrædende bands før. For hvis man først er blevet bidt af damen og drivet fra de to sidste ensembler på scenen denne aften, så bliver man let (gen)inficeret med den dejlige sygdom, der er herlig rockmusik anno 2016 i DK.

Første ubekendte i ligningen for denne anmelder var duoen Castles Made of Sand, der havde æren af at betræde det spartanske scenegulv først.

Rock’n’roll kræver egentlig ikke megen hjernegymnastik, når ret skal være ret. Appellerer det til nakke- og hoftemusklerne, er man godt på vej, og når man med to mennesker i Castles Made of Sand kan levere rockmusik, som får det tidligt fremmødte publikum til at bevæge begge dele, så gør man noget rigtigt uden så mange unødvendige tekniske færdigheder.

Man lod forstå, at bandets tidligste sange havde rødder fem år tilbage i tiden, og det er en ung alder, som også afspejlede sig i sangstrukturen, der kunne blive noget… Egenartet uden så meget finesse til tider. Men igen: Det behøver ikke være raketvidenskab det hele.

Videre til Tainted Lady fra Kolding, der skabte vildskab, ballade og røvruskende rock til rækkerne iblandt os. Her blev ikke sparet på virkemidler med at kaste med instrumenterne, som var det OL i diskoskast eller med legemerne i en positur, der ligner slutningen på et højdespring.

Og hvorfor så meget kropslig betagenhed? For at vise, hvor vildskaben med lige dele sleaze fra lyden i Mötley Crüe kan ramme legender som Led Zeppelin og smitte videre ud til os publikum.
Det føltes allerede som et hovednavn med den indlevelse, der var her, så Junkyard Drive havde virkelig en hård opgave foran sig.

Og så er der noget om symbiose og samhørighed. Vi var der for at rocke, og det samme var drengene i Junkyard, og når forsanger Kristian ligefrem må bede os om at klappe i, når vi taknemmeligt gjaldede deres bandnavn, så er man – ganske enkelt – et kærkomment navn på disse kanter.

Bandet har næsten lige signet med Mighty Music og smider pladen “Sin & Tonic” på gaden i starten af næste år, og vi fik da også lige den netop ankomne single med dertilhørende video, “Drama Queen”, og videre til pleaseren i “Pauline”.

Os fremmødte var ekstatiske hele vejen, og det gengældte bandet. Da vi nåede til slutningen af sættet, hvor øl-plamager og tændte smøger(!) havde gjort sit indtog i det hede sal, blev alle udskejelser stiltiende accepteret, og bandet kunne for en stund tillade sig alt, hvis de ville.

ANTAL STJERNER

Castles Made of Sand
Tainted Lady
Junkyard Drive

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af Junkyard Drive + Tainted Lady + Castles Made of Sand, Lokes Kælder/Gimle, 27. august 2016 Når essensen af den sande rock'n'roll-ånd skal findes i DK, er et bekendtskab med disse tre bands ikke en dårlig start Det er svært at undgå en genbrug af...Rock'n'Roll for skillingen!