Alice Cooper
Forside Anmeldelser Albums Siamese går bananas i genrer

Siamese går bananas i genrer

Author

Date

Category


Anmeldelse af: Siamese – Super Human. 24. maj 2019. Long Branch Records.

“Let the flames,
Burn out our names”
– ja tak!

Lad det være sagt med det samme: Siameses femte album, Super Human, er milevidt bedre end forgængeren, Shameless. Super Human er mindre poppet og mindre personlig, og føles derfor mere relevant for den almene lytter og rockfan. Den er dog ikke lige så stilfuld, som deres selvbetitlede tredje album, den er ikke så tung som to’eren Breathe:See:Move og ikke så unik som debuten, We Are The Sound.

Albummet består af (kun) 9 numre, af de nævneværdige vil jeg fremhæve:

  • Not Coming Home og singlen Ocean Bed starter rockede og melodiøse, men cirka midtvejs bryder de ud i growl og heavy riffs. Dét har jeg savnet fra Siamese.
  • I c-stykket til Give Me Up synges “Hold on to the light, let go of the night” med et stort kor og råbe-vokal. Det minder lidt om deres gamle nummer Cities, hvilket kun er positivt, fordi Cities var et af de bedste numre på Shameless.
    De tre er albummets bedste sange.
  • I omkvædet til B.A.N.A.N.A.S. synges: “This shit is bananas, B-A-N-A-N-A-S”. Det er samplet fra Gwen Stefanis Hollaback Girl(!). Det virker lettere useriøst, men fungerer overraskende nok stadig i sin helhed sammen med rock/metal-elementer.
  • Party Monster, der er et The Weeknd-cover(!), som er langt bedre end originalen. Den højner dog ikke albummets niveau, da den er smule for elektronisk/poppet, men det er modigt gjort.

Siden sidste album har endnu et medlem forladt bandet – bassisten og stiftende medlem Morten Bo Harris. Han er det fjerde medlem, der har forladt bandet siden 2010. Uanset om det er på grund af musikalske eller personlige grunde, er det ærgerligt, når skiftende bandmedlemmer forlader deres band.

Forsangeren, Mirza Radonjica-Bangs, stemme er stadig knivskarp, og sangteksterne er relaterbare og alt andet end ordinære. Men melodierne bliver visse steder for soft ice-bløde i forhold til deres gode, gamle.
For et originalt album, der både har bløde og hårde sider, men fremfor alt har udviklet sig til det bedre fra forgængeren, giver jeg Super Human 4 ud af 5 stjerner.

Læs anmeldelsen af Shameless her

Trackliste:
B.A.N.A.N.A.S.
Oceanbed
Super Human
Animals
You’re Not Alone
Give Me Up
Party Monster
Unified
Not Coming Home

Siamese - Super Human

Recent posts

Afrikansk hiphop-party på Fyn

Anmeldelse af: Die Antwoord. Heartland Festival, Greenfield Stage, Fyn. 01. juni 2019. Die Antwoord leverede en formidabel opvisning i det gøglede, finurlige og ekstremt morsomme,...

South Haven – interview

Interview med: South Haven. 12. juni 2019. Vores gode venner hos Radio Playback ROCK har lavet dette interview med danske South Haven, som vi har...

Gensyn med 90erne

Anmeldelse af: The Smashing Pumpkins. Heartland Festival, Greenfield Stage, Fyn, 01. juni 2019. 90er-rockerne fra The Smashing Pumpkins leverede et velspillet omend ikke super engageret...

Ørnene landede i “Den Royale” med bravur

Anmeldelse af: Eagles. Royal Arena, Kbh. 10. juni 2019. Igen tager Metal A Day en tur i de blødere afkroge, hvor der mandag aften var...

Den progressive baronesse har klasse

Anmeldelse af: Baroness - Gold & Grey, 14. juni 2019. Relapse Records. Med fronten mod fjender og ryggen vendt mod allierede. På Copenhell 2017 hørte jeg...