Alice Cooper

Siamese går bananas i genrer

Anmeldelse af: Siamese – Super Human. Release 24. maj 2019 via Long Branch Records.

“Let the flames, Burn out our names”
– ja tak!

Lad det være sagt med det samme: Siameses femte album, Super Human, er milevidt bedre end forgængeren, Shameless. Super Human er mindre poppet og mindre personlig, og føles derfor mere relevant for den almene lytter og rockfan. Den er dog ikke lige så stilfuld, som deres selvbetitlede tredje album, den er ikke så tung som to’eren Breathe:See:Move og ikke så unik som debuten, We Are The Sound.

Albummet består af (kun) 9 numre, af de nævneværdige vil jeg fremhæve:

  • Not Coming Home og singlen Ocean Bed starter rockede og melodiøse, men cirka midtvejs bryder de ud i growl og heavy riffs. Dét har jeg savnet fra Siamese.
  • I c-stykket til Give Me Up synges “Hold on to the light, let go of the night” med et stort kor og råbe-vokal. Det minder lidt om deres gamle nummer Cities, hvilket kun er positivt, fordi Cities var et af de bedste numre på Shameless.
    De tre er albummets bedste sange.
  • I omkvædet til B.A.N.A.N.A.S. synges: “This shit is bananas, B-A-N-A-N-A-S”. Det er samplet fra Gwen Stefanis Hollaback Girl(!). Det virker lettere useriøst, men fungerer overraskende nok stadig i sin helhed sammen med rock/metal-elementer.
  • Party Monster, der er et The Weeknd-cover(!), som er langt bedre end originalen. Den højner dog ikke albummets niveau, da den er smule for elektronisk/poppet, men det er modigt gjort.

Siden sidste album har endnu et medlem forladt bandet – bassisten og stiftende medlem Morten Bo Harris. Han er det fjerde medlem, der har forladt bandet siden 2010. Uanset om det er på grund af musikalske eller personlige grunde, er det ærgerligt, når skiftende bandmedlemmer forlader deres band.

Forsangeren, Mirza Radonjica-Bangs, stemme er stadig knivskarp, og sangteksterne er relaterbare og alt andet end ordinære. Men melodierne bliver visse steder for soft ice-bløde i forhold til deres gode, gamle.
For et originalt album, der både har bløde og hårde sider, men fremfor alt har udviklet sig til det bedre fra forgængeren, giver jeg Super Human 4 ud af 5 stjerner.

Læs anmeldelsen af Shameless her

Trackliste:
B.A.N.A.N.A.S.
Oceanbed
Super Human
Animals
You’re Not Alone
Give Me Up
Party Monster
Unified
Not Coming Home

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar
Indtast venligst dit navn her

REVIEW OVERVIEW

Siamese - Super Human

Discover

Latest

Tygers taber terræn

Anmeldelse af: Tygers Of Pan Tang - Ambush (reissue). Release 18. september 2020 via Mighty Music/Target Group.   Britiske Tygers Of Pan Tang er særdeles aktive...

Lidt fra hver ende af spektret

Anmeldelse af: Raise Your Horns 2020. Musikhuzet, Rønne. 11. - 12. september. Del 2 af 2. Hvor førstedagen af årets udgave af Raise Your Horns-festivalen...

Det skete – rent faktisk – i de dage!

Anmeldelse af: Raise Your Horns 2020. Musikhuzet, Rønne. 11. - 12. september 2020. Del 1 af 2. Det er næsten ikke til at tro, men...

Chill Anselmo

Anmeldelse af: En Minor - When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out. 04. september 2020 via Season of Mist. Der skrues op...

Fotoreportage: Artilley + Manticora

Fotoreportage fra: Artillery + Manticora. Amager Bio, Kbh. 04. september 2020. Hvordan ser metalkoncerter ud anno efteråret 2020 i denne tid? Det kan du få...