Alice Cooper

Kærlighedssange tager del i dansk metal-revolution

Anmeldelse af: Hearteater – A House in Rapture. 17. maj 2019. Prime Collective.

I mange år, har Danmark været lidt oversæt når det gjaldt metal- og rock-musikken.
Men Ikke længere!

 

De sidste par år har set en stor genoplivning og international interesse omkring den danske metalscene. Årsagen til dette er efter min mening kommet af de nyskabte genre af metal, som flere bands udnytter til fulde.

Disse genre er selvfølgelig miks af forskellige genrer, der ellers ikke burde fungere sammen, men som skaber imponerende god musik. Med stilarter som Blackgaze, melodisk dødsmetal og post-hardcore. Sidstnævnte er stilen, som København-baseret HEARTEATER har taget til sig og perfektioneret.

Albumet lægger hårdt fra start og gør det svært at sidde stille. Frontmand, Emil formår med growl, høje råb og stille skønsang sammen med smukke guitar rifs at fange ens musikalske sanser fra starten.

Man når i løbet af de forskellige numre både at havde lyst til moshpits, men også bare sidde stille med lukkede øjne og nyde de næsten tranceagtige lyde.
Kan man slappe af til metal? Jo tak, det kan man, prøv det! Et nummer som “We Burn the Same” giver et tydeligt tegn på, at bandet har fundet deres LYD. Lidt inspireret af In Flames måske? Men bestemt ikke dårligt. Nummeret, der er meget melodisk, men smukt stille mellemstykke, slutter af med sang fra en kvinde i 1920’erne på klassisk vinyl.

Det er tydeligt, at flere af numrene er skrevet med følelse og mening. Stemme og tonelejer, der vidner om oplevelse og erfaring. Disse af sangene viser tydeligt, at det er kærlighed, albumet primært handler om.

På flere af sangene, har de lånt vokaler fra flere danske bands. Såsom Dan Christensen fra Sons Of Death Valley og Jesper Gün fra Ghost Iris.

Dette er uden tvivl et stort debutalbum, der er tænkt grundigt over. Jeg tror på og spår dem en mulig og stor karriere, hvis de leverer deres numre lige så godt live, som de gør på albummet.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar
Indtast venligst dit navn her

REVIEW OVERVIEW

Hearteater - A House in Rapture

Discover

Latest

Tygers taber terræn

Anmeldelse af: Tygers Of Pan Tang - Ambush (reissue). Release 18. september 2020 via Mighty Music/Target Group.   Britiske Tygers Of Pan Tang er særdeles aktive...

Lidt fra hver ende af spektret

Anmeldelse af: Raise Your Horns 2020. Musikhuzet, Rønne. 11. - 12. september. Del 2 af 2. Hvor førstedagen af årets udgave af Raise Your Horns-festivalen...

Det skete – rent faktisk – i de dage!

Anmeldelse af: Raise Your Horns 2020. Musikhuzet, Rønne. 11. - 12. september 2020. Del 1 af 2. Det er næsten ikke til at tro, men...

Chill Anselmo

Anmeldelse af: En Minor - When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out. 04. september 2020 via Season of Mist. Der skrues op...

Fotoreportage: Artilley + Manticora

Fotoreportage fra: Artillery + Manticora. Amager Bio, Kbh. 04. september 2020. Hvordan ser metalkoncerter ud anno efteråret 2020 i denne tid? Det kan du få...