Alice Cooper

Middelmådig levering fra døds/thrash-legender

-

  • Possessed
3

Anmeldelse af: Possessed, Faster Stage, Wacken Open Air, d. 5/8-17

Klokken 12 om formiddagen på den sidste dag på Wacken Open Air 2017 skulle kult-legenderne, som var blandt de bands, som startede dødsmetal-genren, fra Possessed spille på Faster-scenen. De fik kun lige sneget sig over middelmådigheden.

(Foto: Wacken PR)

Det kan diskuteres, om Possessed er skaberne af dødsmetal, eller at de i hvert fald må tælles som værende iblandt skaberne. Uanset hvad, så er der grund til at have respekt for, hvad Possessed har betydet for metalgenren specielt de mere ekstreme dele.

Helt specielt er det, at forsanger Jeff Beccera synger hele koncerten fra den kørestol, som han endte i, efter at han blev skudt under et røveri i 1989. Man kan vel dårligt have andet end respekt for, at manden brænder så meget for musikken, at han stadig fortsætter på trods af sin immobilitet. Det kan ikke være nemt i sådan en genre som metal at være tvunget til at sidde ned. Desværre synger Beccera ikke synderligt godt, hvilket dog egentlig er kendetegnende for mange af de bands, der spillede lignende musik i den samme tid. Desværre faldt det bare ikke rigtigt i hak på Wacken, hvor det omend lød naturligt og råt, samtidig ikke rigtigt ramte der, hvor den egentlig skulle.

Lyden var ikke specielt god under Possesseds koncert, hvor alt druknede lidt i trommerne og bassens lyd. Guitaren var til stede, men lå mere bag i lydbilledet end hvad godt, er for denne genre. Der manglede ligesom det spark og den gnist, som guitarerne leverer. Lyden var derudover en kende mudret, hvilket gjorde, at ens egentlige interesse for selve koncerten var dalende.

Energien var der dog fra bandet, og selve udførelsen af både sceneshow og musik var egentlig ganske velfungerende. Desværre var der, som med stort set alle tidligere koncerter på Wacken, især de, som foregår på de store scener, nærmest tomt i forhold til antal publikummer. Der var ikke meget publikum, og de, som var der, stod meget stille og egentlig bare overværede seancen. Det er egentlig forståeligt, da der stadig var masser af mudder oppe foran scenerne, hvilket nærmest umuliggjorde moshpits osv. Possessed er ligeledes et band, som nok havde været bedre klædt med et show lidt senere på dagen eller måske med koncert inde på Headbanger- eller W.E.T Stage, hvor de færre mennesker, havde virket bedre. Desuden ville manglen på sol også have sat en anderledes og mere passende stemning for koncerten.

Desværre var det ikke sådan det skulle gå, og Possesseds koncert på Faster-scenen formåede kun lige at overgå middelmådigheden. Nogle gange kan selv et legendarisk kultband levere en tam koncert.

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier