Alice Cooper

Fokus på: Wacken Open Air 2017

-

5 gode grunde til at opleve Wacken Open Air.

Om lige godt en måned ruller Europas største metalfestival af stablen, og der er garanteret en fest i det nordtyske! Derfor har vi fra Metal A Day valgt at lave en fokusartikel på, hvorfor Wacken Open Air simpelthen er et must at opleve mindst en gang i sit liv. Det er en kæmpe oplevelse at være samlet med så mange ligesindede, der alle er til stede med det samme formål.

Her følger således en liste over, hvad der er med til at gøre festivalen til den store fest, og som det er must at opleve for langt de fleste mennesker med en interesse for metal og god stemning.

1: Publikum
Faktum er, at det tyske publikum, som jo naturligvis er lidt et overtal på en tysk festival, virkelig bare forstår at sætte en god fest igang. Modsat det danske publikum så er der altid rigeligt gang i publikum nede hos vores venner mod syd. Personligt har jeg oplevet de bedste koncerter rent publikumsmæssigt i det tyske. De forstår virkelig at give den gas, hvor et minde om en alt for vild wall of death til Exodus tilbage i 2008 står specielt frem i erindringen.
Der er bare et eller andet ved at stå sammen med så mange ligesindede, som alle ønsker den samme fest og netop udløser den form for energi, som er et kendetegn ved Wacken. Det er noget helt andet, end hvad vi under normale omstændigheder er vant til herhjemme.

2: Camplivet
Ikke alle er lige vilde med det at sove i et telt flere dage i streg, men camplivet er uden tvivl en utroligt vigtig ting på en festival som Wacken Open Air. Personligt er jeg altid endt med at bo relativt tæt på indgangen til selve pladsen, hvilket gør campinglivet lidt lettere i og med, at det ikke tager så langt tid at komme frem og tilbage.
Når der ikke lige er et band eller en begivenhed som man lige har den største interesse for, så vil campen altid være et perfekt sted at hænge ud med sine venner over en god røvfuld øl. Det er også her, hvor man får mulighed for at samle sig lidt ekstra energi til at kunne overskue de vilde koncerter, som man jo naturligvis skal op for at opleve. Selve camplivet på Wacken, er skide hyggeligt, og man falder ofte i snak med nogle helt nye, og ofte ret besynderlige typer. Heldigvis har de fleste jeg har mødt, på den måde været ret underholdende, og derfor er campen virkelig en vigtig del, af Wacken Open Air.

3: Lineuppen
Man kommer aldrig udenom, at det, der betyder mest på en festival for langt de fleste, er et ordentligt program med en masse fed musik, som man godt vil opleve live. Her skuffer Wacken ikke, omend de ikke har ligeså voldsomme lineups, som der f.eks er blevet set ved Hellfest eller Grasspop de seneste par år. Det betyder imidlertid ikke meget, fordi Wacken bestemt har et solidt program med masser af forskellige bands, som alle er klar til at sparke publikums røv.
I år er der ikke et absolut hovednavn men nærmere mange fede forskellige navne. Det, Wacken kan, er at hyre en masse mellemstore bands, som vi generelt ikke får lov til at opleve meget hjemme i Danmark.
I år står den for mit vedkommende på koncerter med bands som Tankard, Sacred Reich, Sanctuary, Ahab, Witchery og Apocalyptica, bands, som jeg desværre ikke har fået mulighed for at opleve på de skrå brædder hjemme i vores egen lille andedam. Desuden er der ingen der skal snydes for at opleve Mambo Kurt i hvert fald en gang! Det er helt klart oplevelsen værd.

4: Stemningen
Som med med alle festivaler er den fede stemning alfa og omega, og dette gør sig i dem grad også gældende på Wacken. Når man er så mange mennesker samlet på ét sted, er det nemt at opleve idioter, som ikke kan finde ud af at begå sig, når promillen rejser sig. De sås blandt andet på dette års Copenhell.
Tre gange har jeg tidligere været på Wacken Open Air, ganske vist er det syv år siden, jeg sidst var der, så ting kan have ændret sig, men dengang oplevede jeg aldrig nogensinde, at folk var ubehagelige og trælse. Stemningen har altid været god, når jeg har været i det nordtyske, og det satser jeg på vil være uændret.
På Wacken kommer man hurtigt til at opleve en helt speciel form for fællesskabsfølelse. Den slags følelse er helt unik, og er ikke noget, som jeg personligt har oplevet andre steder. Følelsen af at stå sammen med ca. 70.000 andre og skråle med til Iron Maiden – det er helt klart noget, som alle bør opleve!

5: Metal Markedet
Wacken er ikke udelukkende koncerter og bajere. Der er også det, om muligt, bedste metalmarked med CD’er, LP’er, T-shirts og andet metalrelateret habengut. Faktisk er selve markedet så godt, så man godt kan regne med at bruge en god sum tysk mammon derinde.
De år, jeg har været afsted, er jeg kommet hjem med en masse CD’er, vinyler, shirts og patches, som jeg ikke umiddelbart ville kunne finde herhjemme uden at skulle på en lang tur på nettet.
Der er også bare noget andet ved at kunne mærke varerne, inden man køber dem. Desuden er der også mulighed for at finde mange sjældne ting til ganske favorable priser på markedet.

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier