Alice Cooper
Forside Anmeldelser Hårdtslående intim metal-fest

Hårdtslående intim metal-fest

Author

Date

Category

Anmeldelse af: Eleine + Forever Still. High Voltage, Kbh. 24. november 2018

Jeg er personligt fan af lokalerne på High Voltage!

Den lille scene byder folk til at komme helt tæt på og er på mange måder en intim oplevelse mellem publikum og musikere. Det føles ikke som et band, der står og spiller til en masse personer, men mere en bunke mennesker, der fester med en anden bunke mennesker i øjenhøjde.

 

Eleine
Vi starter aftenen med tung symfonisk metal. Eleine samler hurtigt det kolde publikum op. Det er tydeligt, der er en solid bunke fans mødt op for at støtte koncerten. Jeg spotter endda en Eleine-tatovering. Jeg har i hvert fald svært ved at bakse mig op foran, så jeg kan tage nogen billeder (undskyld, hvis nogen fik en albue eller en taske i hovedet).

Forsangerinden, Madeleine ‘Eleine’ Liljestam, er klædt som mellemøstisk-inspireret mavedanserinde. Mændende i bandet er klædt mere klassisk, og har nogen stærke Vampyriske vibes.

Musikken kan bedst beskrives som en blanding af Lacuna Coil og Within Temptation. Masser af skønsang fra Madeleine, imens hun troner på scenen, og solids tunge beats, leveret fejlfrit af bandet. Lyden er justeret solidt, så der er god fokus på Madeleines smukke stemme.

Madeleine, bevæger sig enormt yndefuldt og nærmest teatralsk på scenen, når dennes størrelse ellers tillader det. Hun forsøger endda på et tidspunkt at vifte rundt med nogle vinger, men hun kan ikke rigtig vise sig så yndefyldt, som hun ellers kunne på et større venue.

Forever Still 
Vi skal fra et Vampyrisk, symfonisk tema over til en mere mørk og beskidt stil.

Uden fekumdik, åbner bandet op med nummeret “Fight!”, som hurtigt fanger publikum. High Voltages lille scene fungerer enormt godt til deres show. Publikum er helt oppe i skærmen på bandet og headbanger lystigt.

Lyden er ikke helt afpudset, og kunne godt bruge en justering, men publikum ser ud til at være ligeglade. Der er ikke mange stille øjeblikke i musikken, der består meget af ørehængende riffs, som er nemme at hoppe lidt med på, samt forsangerinde, Maja Shinings smukke, kølige skønsang. Der er mange sammenligner imellem disse, Flyleaf og In This Moment.

Bandet melder at de vil spille nogen nye numre fra deres upcoming plade. Vi får tr af disse, navnlig:

“Survive”

“Do Your Worst”

“Rewind”.

Disse bliver leveret med høj energi. Det er også under disse, at bandmedlemmerne lader sig rive så meget med og tonser omkring, hvilket ender med en guitarist, der skvatter. Komisk, men er hurtigt reddet, og tilbage til musikken.

 

Forfatteren til denne artikel er også fotograf, så han tog selvsagt også billeder den aften:

Forever Still
Eleine

Recent posts

Black Oak County er rockens nye, hellige treenighed

Anmeldelse af: Black Oak County - "Theatre Of Mind". Mighty Music. 26. april 2019. “This is one of a kind, Welcome to the theatre of...

Tæsk af flæsk!

Anmeldelse af: SepticFlesh og Krisiun. Voxhall, Aarhus. 17. april 2019. Der var lagt i kakkelovnen til en hyggelig aften med Flæsk og sovs - nej...

Diva i trekantsområdet

Anmeldelse af: Boy George & Culture Club. Spektrum, Vejle. 13. april 2019. Boy George lagde vejen forbi Vejle med 80'er fænomenet Culture Club som erstatning...

En lammer i øregangen

Anmeldelse af: Emmure, m.fl. Richter, Gladsaxe. 14. april 2019. Af: Patrick Alexander Simon Foto: Anders Groos Mikkelsen Lad mig starte med at sætte scenen: fotograf og undertegnede...

Undergrunden opper sig

Anmeldelse af: Royal Deceit, m.fl. High Voltage, Kbh. 13. april 2019. Der er virkelig sket et kvantespring i, hvordan "nybegynderne" fremtræder og fremstår på en...